Brevkasse: Moms af multimedier, bogføring

Hej Anette.
Så vidt jeg ved gælder det at, hvis et multimedie bruges både privat og erhvervsmæssigt, kan der kun fradrages den erhvervsmæssige andel af momsudgifterne – den del af momsen der ikke kan fradrages momsmæssigt, kan man fratrække i den skattepligtige indkomst.

Mit spørgsmål er: Hvordan bogføres dette fradrag?
Mvh.
Johnny

Det er (desværre) korrekt: Forestil dig hvilket rod vi kan få ud af det i en virksomhed med 10 sælgere, som alle har en mobiltelefon til rådighed.

Du skal lave en vurdering af, hvor meget multimediet, f.eks. mobiltelefonen, bruges erhvervsmæssigt. Og så skal du, når du bogfører udgiften ikke bruge en konto med fuld moms, men lave en ny momskode. Hvis f.eks. du taler halvt privat og halvt erhvervsmæssigt i mobiltelefon, må du afløfte 12,5% moms. Se e-conomics vejledning i beregning af momskoder her.

Hvis du ikke vil rode med momskoder, kan du bogføre helt uden moms hele året, og så i forbindelse med 4. kvartals afregning lave en manuel bogføring, hvor du beregner, hvor meget moms, du må afløfte og bogfører det direkte på købsmomskontoen (med mobilkontoen som modkonto, hvis det er en mobiltelefon, vi taler om).

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.