Brevkasse: Køber laver fakturaen for mig

Hej Anette,

Jeg har en enkeltmandsvirksomhed og bruger Summasummarum til mit bogholderi. Hver gang, jeg skal udskrive en faktura, sørger systemet selv for at nummerere og registrere den, og det fungerer jo fint, – MEN! Nu er der så opstået en situation, jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal tackle.

Jeg har indtil nu jævnligt sendt fakturaer til en bestemt kunde, en offentlig myndighed, via Summa, uden problemer, men ifm. at myndigheden er skiftet til et nyt registreringssystem, som på mange måder gør tingene lettere for både dem og mig, så skriver DE fremover MIN faktura automatisk.

Jeg går ind i deres system, når jeg har løst min opgave for dem, krydser nogle felter af og sender, hvorefter de, efter et par dages behandling, registrerer min opgave og opretter en faktura for mig, som jeg så kan se, printe eller downloade fra systemet.

Men den har jo så et nummer fra deres system, og ikke fra mit, og er jo ikke registreret i mit Summa.

Hvad skal jeg gøre?

Skal jeg oprette en faktura i mit system, evt. bare på det endelige beløb og uden så mange forklaringer, registrere denne og så lade være med at sende den til dem (de har jo allerede en faktura fra mig, som de selv har udskrevet), eller hvordan?

Håber, du forstår, hvad jeg mener!

Det ville jeg ikke gøre: Altså lave en ny faktura. Jeg ville i stedet registrere salget direkte på debitorkontoen i kassekladden: Det vil sige bogføre “fakturaen” på to linjer (uden afstemningskonto): Første linje registrerer salget på en salgskonto i kredit. Anden linje registrerer, at debitoren – altså kunden – skylder dig pengene. Når du står i feltet “konto” på den linje, skal du højreklikke, vælge debitorer, og finde den rigtige debitor.

Så har du registreret deres faktura og at de skylder dig pengene, uden at lave “ekstrafakturaer”.

Når så pengene blive betalt, bogfører du igen direkte på debitoren i kassekladden og bruger Bank som afstemningskonto.

Dbh
Anette

One Reply to “Brevkasse: Køber laver fakturaen for mig”

  1. Lige for at være sikker. I konto – hedder debitorer som standard 56100 – men det er ikke det som skal stå i linje 2 som konto?? Når jeg i stedet ved at højreklikke og vælge DEBITORKONTI og tager en f.eks 100.020 – så er den debitor som standard knyttet til debitorkonto 56100 går jeg så ud fra, og derved kommer beløbet til at være registreret på debitor 100.020 OG være registret på samlekonto 56100. Korrekt?
    Tak som altid for din hjælpsomhed
    vh John H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.