Brevkasse: Høje eller lave kørselstakster?

som selvstændig, praktiserende arkitekt har jeg konsulenttjeneste/rådgivning for et udvalg under Undervisningsministeriet som indebærer jævnlig kørsel til destinationer i primært Slesvig/Holsten.

Der er divergerende meldinger om hvilken sats der skal anvendes – tidligere den høje,  nu den lave sats. Alle andre kunder i firmaet betaler højeste sats.

Det er grundlæggende op til arbejdsgiveren (og/eller til forhandling mellem lønmodtager og arbejdsgiver). Der er mange offentlige myndigheder som vælger kun at udbetale den lave sats, hvilket de gerne må. Den høje takst på i 2011 3,67 kr./km. er den absolutte maksimale sats, hvis kørepengene skal udbetales skattefrit.

One Reply to “Brevkasse: Høje eller lave kørselstakster?”

  1. Bemærk jo at der er en række situationer hvor man ikke som arbejdsgiver altid kan vælge at udbetale den høje sats, når der er tale om skattefri kørselsgodtgørelse som der omtales. Er der tale om køb mellem erhvervsdrivende er der jo frihed til at aftale sats, men så er det ikke skattefrit. Så vær opmærsom på om du er i en situation hvor den høje sats rent faktisk kan bruges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.