Brevkasse: Faktura fra Indien

Hej Annette,
Jeg har spørgsmål omkring hvordan danske virksomheder skal håndtere en faktura fra en indisk virksomhed. Jeg har startet
en indisk virksomhed og kan fakturere uden Service Tax (i hvert fald det første stykke tid). Hvad skal mine kunder gøre med
momsen, når de får en faktura fra min indiske virksomhed?

1) De skal selv beregne dansk moms, ikke?
2) De skal bogføre denne selvberegnede moms på deres normale købsmoms-konto? eller på en anden konto, som hedder?
3) Når de indberetter moms til SKAT skal de så angive den selvberegnede moms sammen med den anden moms eller skal det indberettes i enanden rubrik?

Er der andet, man skal være opmærksom på?

Håber du kan hjælpe mig med lidt klarhed omkring dette.

Hvis der er tale om varer, vil alt det med moms og told blive ordnet ved indførslen i Danmark, og fra SKAT vil køberen få en opgørelse over, hvad der skal indberettes på momsagivelsen.

Hvis der er tale om ydelser, skal momsværdien angives som dansk moms, nøjagtig som al anden erhvervelsesmoms. Hvordan det præcis skal bogføres, afhænger af økonomisystemet.

2 Replies to “Brevkasse: Faktura fra Indien”

  1. Af ren nysgerrighed, hvordan kan SKAT sikre at et indisk selskab betaler moms ved B2C salg af immaterielle varer til Danmark (SaaS, underholdning, freelance arbejde mm.)? Er det ikke så godt som umuligt?

  2. Det kan og skal SKAT heller ikke. De skal bare sikre sig, at der bliver beregnet dansk moms, når ydelser importeres – og det kan de tjekke i de danske virksomheders regnskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.