Ryg bare løs – SKAT betaler gildet

I fredags havde jeg et kursus i løn- og personaleadministration, og en af mine forberedelser går hver gang på at tjekke, om der er sket nogle ændringer siden sidst vedrørende fradrag, bruttolønsordninger, frynsegoder osv. Denne gang tog jeg mig tid til at læse SKATs egen vejledning om personalegoder igennem, den seneste de har er fra sommeren 2009. Siden da er der sket nogle ændringer, bl.a. multimediebeskatningen men i det store hele er vejledningen stadig gyldig. Og hvilken fest! På side 11 – under forplejning, fandt jeg følgende:

Så rygekabiner, rygestopkurser, nikotinpræparater OG cigaretter er altså en fuldt fradragsberettiget udgift uden, uden at medarbejderne bliver skattepligtige af værdien – for cigaretternes vedkommende skal de dog ryges på arbejdspladsen, hvilket jo ikke er tilladt med mindre man har eget kontor på grund af den nye, restriktive rygelov. Nå ja – nye og nye: Den er fra 2007 – har I forresten husket at lave den rygepolitik, som ifølge rygelovens §5 skal udarbejdes af alle arbejdsgivere?

Vores nye direktør, Jesper Laugesen, som er ansvarlig for drift, administration, økonomi og den slags, har straks meldt ud, at der ikke bliver tale om skattefrie smøger på arbejdet overhovedet. Og mon ikke det er den mest fremtrædende holdning rundt omkring i virksomhederne?

Og for at der ikke skal være nogen tvivl, taler vi om ansatte – ikke indehavere af personligt ejede virksomheder. Hvorimod rygestopkurserne og nikotinplastre gælder os alle.

Fradrag for alle kan du læse mere om i Bogen om Fradrag. Den er udsolgt men er stærkt på vej som e-bog til 129 kr. inkl. moms. Send mig en mail på as@regnskabsskolen.dk, hvis du vil have en mail, når e-butikken er oppe at køre.

Hvis du gerne vil se SKATs vejledning i personalegoder, så ligger den her som pdf.

7 Replies to “Ryg bare løs – SKAT betaler gildet”

 1. Der faldt jeg alligevel lige ned af stolen… dobbelt op på komisk fra SKATs side af :-)

  Men smid mig endeligt en mail når din ebog er ude, min revisor er vist træt af at jeg prøver at trække alt fra (med undtagelse af cigaretter, det troede jeg alligevel var en tand for kreativt… snydt igen)

 2. Det lyder da fuldstændig tankeforladt at cigaretter er fuldt fradragsberettiget – og hvad med øvrigt tobak egentlig?

  Det kunne være spændende at få en nærmere forklaring om hvorfor dette er skrevet ind i skatteloven, udover måske en politikers beskidte rygerfingre eller tidligere House Of Prince aktier?

  Det er ihvertfald et meget interessant paradoks, kombineret med nuværende rygelov, selvom de selvfølgelig er 2 selvstændige love, så burde der være lidt sammenhæng i det store hele billede.

  Mht. at de skal ryges på arbejdspladsen – gælder det også hvis man ryger lige uden for arbejdspladsen hoveddør, eller i arbejdspladsen gårdareal eller lign.? Hvor går grænsen?

 3. Det er vel ikke så meget et spørgsmål om, at det er skrevet ind – mere et spørgsmål om, at det aldrig er taget ud? Uden at have den helt store historiske indsigt i ligningsloven, er det mit indtryk, at staten i tidligere tider ikke blandede sig så meget i, hvad virksomheder brugte deres penge til, som man gør nu.

  Da jeg var assistentelev i en kommune i 1980-erne (long time ago), var rygning alment accepteret på vores kontorer, og der blev budt på cigaretter til udvalgsmøder og ved receptioner.

  Med hensyn til den præcise fortolkning af, hvor arbejdspladsen går, så står der “på arbejdspladsen”, og jeg vil derfor mene, at man mindst er nødt til at have det ene ben inden for hoveddøren :-)

  Dbh
  Anette

 4. Det er faktisk meget sjovt at det stadigvæk er muligt at trække cigaretter fra, men på den anden side så er det jo også gratis at skrive, i og med at de skal ryges på arbejdspladsen, og det er jo ikke lovligt mere :-)

 5. Det er da utroligt at sådan en regl stadigvæk står der. Så meget morale der er omkring rygning, så skulle man da tro, at sådan en regl var fjernet for mange år siden.

 6. Det er udtryk for at anvisningerne i Ligningsvejledningen og Skats vejledninger skal beskrive praksis og har praksis ikke ændret sig ændres anvisningerne og vejledningerne heller ikke.

  Man skal også være opmærksom på at cigaretter nævnes i flæng sammen med frugt, kaffe m.v

 7. He… det virker da fuldkommen himmelråbende åndsvagt… De sætter jo stort set lighedstegn imellem rygestop og fortsat rygning… delvist skattefinancieret…

  Jeg kan ikke med min bedste vilje se hverken det logiske eller det fornuftige ved det… sidder bare her og smiler skævt til mig selv mens mit hoved stille og roligt drejer uforstående fra side til side… :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.