Selvom diætsatsen og de øvrige rejseafregningstakster for 2010 er nøjagtig magen til 2009, har jeg alligevel opdateret regnearket, så der ingen tvivl er om, at det er de korrekte tal, der er med i skemaet.
Husk at max. grænsen for diæter som enten fradrag på selvangivelsen eller som udbetaling til ejeren af en virksomhed er 50.000 kr. fra og med 2010. Se evt. indlægget om det her.
Jeg har lige et spørgsmål vedr. kørselsgodtgørelse, som du måske har kendskab til (jeg kan ikke finde svar på nettet).
Kan en virksomhed frit vælge, om den vil betale kg fra medarbejderens eget hjem eller fra virksomhedens adresse, eller findes der
faste regler for dette.
Eks.: Bor i Ã…rhus og skal til Vejle på kundebesøg – virksomhed ligger i Brande.
Får man kg fra Ã… – V eller fra B – V (hvilket er en strækning, som man reelt ikke har kørt)?
Mon du ved det ? Og måske ved du også, hvor man kan finde lovteksten, if any ?
Kørselsgodtgørelsen skal dokumenteres ved hjælp af en kørebog eller lignende, og det vil sige, at man aldrig kan udbetale kørselsgodtgørelse for kørsel, der ikke er foretaget.
Så der er egentlig ikke frit valg, ud over, at virksomheden kan pålægge sin medarbejder at møde på arbejdet i B. og så udbetale kørselsgodtgørelse derfra, hvor kørslen mellem Ã… og B er privat men kørslen mellem B og V er erhvervsmæssig.
Dbh
Anette
hej,jeg har et spørgsmål til Diæter som fradrag på selvangivelsen.
Hvilket fradrag opnår jeg på diæter. Ifm arbejde i udlandet for min arbejdsgiver vil de give diæter på 250. kr. pr. dag.
Hvor meget er fradraget på diff. mellem de max. 455 og 250 kr. værd? Er det fradrag fra top af indkomst dvs. i topskat og ned ?
I så fald er der ved ikke så stor forskel på at få udbetalt max. diæterne eller få delvis diæter og så få øvrig løntillæg som alm indkomst?
Til Hans: Ja, det er et fradrag i topskatten, hvis du betaler topskat. Hvor meget forskellen er på at få udbetalt diæterne og få dem som fradrag kommer an på en konkret beregning i hvert enkelt tilfælde. Men hvis du rejser meget, vil du kunne “nå” længere med udbetaling fra din arbejdsgiver, fordi udbetalingerne fra arbejdsgiveren ikke er omfattet af grænsen på 50.000 kr.
Dbh
Anette
Pingback: Brevkasse: Arbejde i en anden del af landet | Anette Sand
Hej
Faaborg- Midtfyn kommune har fremlagt et forslag til budget 2011, som går på at alle ansatte skal gå fra statens høje takst for befordringsgodtgørelse til statens lave takst – kan kommunen det ?
Vh. Jørgen Kej
Hej Jørgen Kej
Ja, det kan kommunen godt, hvis du spørger til det i skattemæssig sammenhæng, der er intet krav om, at arbejdsgiveren skal refundere max.-satsen. Det er der rigtig mange offentlige myndigheder, der gør. Noget andet er, at fagforeningerne måske vil protestere over, at deres medlemmer får en lavere udbetaling, end de er vant til.
Dbh
Anette
Hej
Når rejsen i egen bil går over Storebælt – er brotaksterne indregnet i befordringsgodtgørelsen, eller skal den skrives ind i feltet med rejseudlæg?
Pingback: Nedtælling til 2011: 10. december | Anette Sand
Hej Anette… en skøn side du har.. er til stor hjælp.. har lige et spørgsmål.. vedrørende diæter.. jeg arbejder i udlandet og vi bor på et skib. med fuld forplejning.. men når nu skibet ligger til kaj i ca 2-3 mdr kan man så selv vælge om man heller vil have skattefrie diæter og selv købe maden.. vh Frank
Hej Anette. Jwf har lige et spørgsmål vedr. diæter. Jeg har ladet mig fortælle at hjemrejse dagen = ½ diættakst. Hvad med udrejse dag, det kan jeg ikke finde noget kokret om. mvh Ulal
Hej Ulla
Diæterne beregnes på timer. Det vil sige, at hvis hjemrejsen varer mere end ½ dag, vil man også få tilsvarende flere penge i diæter. Det er bl.a. derfor, mit rejseafregningssmea er så populært: Der taster man bare timerne ind og får beløbet leveret :).
Dbh.
Anette