Mange spørgsmålstegn hos SKAT

SKAT gør sig stor umage for at kommunikere på dansk – det er tydeligt, at de prøver at “møde borgerne, hvor de er”. Således har deres PR-afdeling udtænkt mange smukke udtryk, som f.eks. “Forårspakken”, som skal få det hele til at glide lidt lettere. (A spoonful of sugar helps the medicine go down…)

Imidlertid skal man ikke ret langt ind bag facaden, før kravene til de kommunikative evner hos modtagerne stiger betragteligt. Det er sådan set også OK.

Men lige for lidt siden skulle jeg tjekke en toldsats, og så gik det bare helt galt:

I forvejen er de toldsatser ikke så lette at have med at gøre, fordi der er umådelig mange varegrupper.

Men så for at gøre udfordringen ekstra interessant har SKAT indsat et lille spørgsmålstegn i en sort kasse mellem hvert tal eller bogstav.

I sandhedens interesse skal det siges, at det ikke sker i IE men kun i Firefox. Gad egentlig vide, hvor mange, der bruger Firefox som primær browser? Det kan jo også være, at der bare er en drillenisse på min PC-er?  Men prøv selv: Du kan tjekke toldsater på SKATs hjemmeside her: http://vita.toldskat.dk/vita.htm

Det er godt at have flere browsere at vælge imellem, så jeg fandt min toldsats på bøger: 0.

5 Replies to “Mange spørgsmålstegn hos SKAT”

 1. Det er ikke en drillenisse på din PC’er, min ser ligesådan ud.

  I øvrigt, kan jeg heller ikke logge på virk.dk og lave indberetninger på sygedagpenge fra firefox, så her må jeg også bruge bruge IE

 2. Ved enkeltmandsfirma er statsautoriseret revisor at foretrække eller kan du anbefale en almindelig god bogholder? – der er stor prisforskel.
  Jeg spørger på vegne af 2 erhverv: tømrerfirma og rådgivningsfirma.
  Tak for input.

 3. Hej Malene

  Det kommer an på, hvilken type hjælp, I har brug for. I de fleste tilfælde er det fint med en bogholder, men er det ikke bogføring og regnskab, behovet går på men skattemæssig rådgivning, er det nok en registreret eller statsautoriseret revisor, I skal bruge.

  Hos Inloco Regnskab (http://inloco.dk) har vi en del kunder, som ikke bruger revisor men vi holder selvfølgelig øje med, hvornår omsætning/overskud/andre forhold indikerer, at det kan svare sig at få en revisor ind over.

  Du er velkommen til et informationsmøde, hvis du har lyst til at stille flere spørgsmål om dette emne:
  http://regnskabsskolen.dk/ivkurser/infomode

  Dbh
  Anette

 4. Hej Anette.

  Vil da hurtigt give dig ret i at det ikke er nemt a læse, men for at tage SKAT lidt i forsvar, så ser det ikke bevist ud… der har været noget helt galt med serveren, da det rent faktisk er kildekoden som bliver vist – dog lidt forunderligt at den viser kildekoden (HTML) med ?-tegnet mellemn hvert af de øvrige tegn.

  Og i øvrigt ! Tak for en super informativ side :-)

 5. bare ændre tegnkodningen, kan man godt i firefox vis -> tegnkodning, og såå…. ja så skal man så gætte hvilken tegnkodning de bruger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.