Hobbyvirksomheder – præsenter dig på hobbyvirksomhed.dk

Her i weekenden er jeg gået i gang med at lave siden om Hobbyvirksomheder. Du kan følge med i, hvor langt jeg er nået her: http://hobbyvirksomhed.dk. Hvis du har nogle spørgsmål om hobbyvirksomhed eller kommentarer i øvrigt, så skriv endelig på kommentarsiden – og læg et link til din egen hobbyvirksomhed, hvis du har en.

2 Replies to “Hobbyvirksomheder – præsenter dig på hobbyvirksomhed.dk”

  1. Hej Annette.Vi er 4 piger som har lejet en forretning. I forretningen sælger vi vores egne ting. Jeg sælger genbrugsting for min søster, hvor jeg så får halvdelen af salget og så strikker jeg. De andre 2 syr og strikker den sidste sælger malerier og giver massage i vores baglokale. Vi tager samtidig ting og brugttøj i kommision for andre. Det går til vores fælleskasse. Nu er spørgsmålet. Vi mener vi er en hobbyvirksomhed da vi alle har arbejde ved siden af og da vi kun har åbent fra 13 til 17. Hvordan ordner vi økonomien. Må vi have vær vores forretning altså cvr og så også et på vores fælles ” forretning”. Bliver vi betragtet som en virksomhed så det er os alle til sammen der kun må tjene 50.000 før vi skal betale moms.Vi vil helst have vær vores så vi vær især må tjene 50.000 før vi skal betale moms. Jeg vil lige sige at der ikke er den store indtjening indtil videre men vi håber det bliver bedre til sommer.Ps kan man lave anpart eller hvad skal vi gøre?????? venlig hilsen Janne Danielsen

  2. Hej Janne

    Det er mange spørgsmål, og også flere, end jeg kan svare på her i et enkelt indlæg. Jeg vil foreslå dig, at du kommer til et af regnskabsskolens informationsmøder (http://regnskabsskolen.dk/kurser/korte/informationsmoder/), for da kan vi vende mange af de emner, du gerne vil vide mere om. Ud fra det, du beskriver kan der godt være tale om en erhvervsdrivende virksomhed, det kommer lidt an på, hvad sigtet er. Læs mere om det på http://hobbyvirksomhed.dk. Hvis I starter en virksomhed på cvr-nummer, er det 50.000 kr. pr. virksomhed (men hvis I starter flere, f.eks. har hver jeres, er det også 50.000 kr. pr. virksomhed). I kan også lave et anpartsselskab, men det er jo lidt tungere i administrationen (f.eks. kan I ikke hæve overskud fra virksomheden uden at udbetale det som løn eller udbytte), og i så fald vil jeg foreslå, at I kontakter det lokale erhvervskontor og får lidt konkret rådgivning, inden I stifter det.

    Dbh.
    Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.