Brevkasse: Revisoren tilbageholder mit årsregnskab

Hej Anette. Tak for mange gode indlæg og svar, som du giver flere steder. Vi har tidligere korresponderet omkring revision.

Lige nu er vi rendt i et problem. Alle kender til finanskrisen og kunder betaler, når de betaler og forventer at de stadig kan bestille nye varer. Mit lager er meget højt kr. 280.000 og min KK er på kr. 400.000,00.  Så spændet er ikke stort. Dette betyder, at buen er spændt. Vi har valgt, at skifte revisor, da den afgående vil have omkr. 60.000 for et rsregnskab, incl. bogføring af ca. 1.000 bilag. Nu får vi det til kr. 36.000,00. Tager vi så noget hjem, kan vi slutte på kr. 16.000,00. Så kommer opgaven:

Den afgående revisor har kendt til svingende likviditet og har “været flink” og fremsende faktura for 1 1/2 års arbejde på een gang. Vi afslutter 30/6 og materialet er klart, men kan ikke underskrives og indsendes før det fulde beløb er indbetalt. Dette trod telefonisk besked om at den gerne måtte deles i nogle gange. I den seneste email trues med tvangsopløsning. Jeg har taget kontakt til det lokale væksthus, har fået lidt input derfra. Jeg har skrevet
til EOGS, at regnskabet er forsinket. Kan jeg gøre mere?  Lige nu oplever vi vækst i nogle af de agenturer, vi har der ikke er lagerbinding i.

Det er en ubehagelig situation, I er landet i her. Hvis jeg forstår din mail rigtigt, har I fået en regning på 90.000 kr., altså for 1½ år, som I ikke kan betale i øjeblikket, men I har telefonisk aftalt med revisoren, at I kan betale ad flere omgange. Det vil revisoren bare ikke være med til nu men fortæller jer, at I vil blive tvangsopløst af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvis ikke de får det regnskab, revisoren ikke vil udlevere.

Det lyder, som om kommunikationen mellem jer og den afgående revisor er gået helt i hårdknude. I jeres sted ville jeg

1. bede jeres nye revisor om at kontakte den afgående for at aftale en ordning, så I kan få indsendt jeres materiale. Man kan jo med god grund sige, at I ikke skal betale noget, før I har fået produktet leveret – og så længe, I ikke har fået et regnskab indsendt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, er opgaven jo ikke løst.

2. undersøge, om jeres afgående revisor er registreret eller statsautoriseret, dvs. medlem af enten FRR eller FSR. Begge disse brancheorganisationer har råd, man kan klage til, og hvis jeres afgående revisor er medlem af enten FRR eller FSR, vil han/hun være nødt til at rette sig efter deres anvisninger, hvis I klager.

– og I den rækkefølge: Lige nu gælder det om at få først bilagsmaterialet og så det materiale, den afgående revisor har udarbejdet for jer, hjem, så I ikke længere er bagud med indsendelserne og derfor ikke risikerer at blive tvangsopløst. 

Held og lykke med det.

/Anette

2 Replies to “Brevkasse: Revisoren tilbageholder mit årsregnskab”

 1. Hej Anette

  Tak for den dejlig hjemmeside du har, hvor du generøst deler ud af din viden.

  Jeg laver regnskab for min kones hjemmeservice firma, og i forbindelse med den nye multimedieskat, har jeg et spørgsmål. Det drejer sig om en E-bog læser er et multimedie?

  Med venlig hilsen
  Ib Eldov

 2. Hej Ib

  Tak for de pæne ord.

  Hvis e-bogslæseren er det eneste, du har fået stillet til rådighed af din kones virksomhed, vil jeg ikke mene, at det udløser multimediebeskatning. Forudsætningen er, at du har fået den stillet til rådighed for at kunne løse din arbejdsopgave. Alternativt skal du beskattes af hele værdien af e-bogslæseren.

  Du kan finde SKATs pjece om multimedieskaten her: https://anettesand.dk/2009/multimediebeskatning-pjece-fra-skat/

  Dbh
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.