Et lille spørgsmål til din brevkasse:
Min gamle mobiltelefon synger på sidste vers, og jeg er derfor på udkig efter en ny. Jeg har ikke tidligere ladet min enkeltmandsvirksomhed betale for hverken telefon eller forbrug, men jeg kan forstå at det med den nye multimedieskat er dumt andet, så nu skal det være.
Nu ser jeg imidlertid at hvis jeg f.eks. skal have en telefon med abonnement hos 3, så skal jeg som erhvervskunde binde mig for mindst 12 mdr., mens jeg som privatkunde kan nøjes med at binde mig for 6 mdr. Derfor er mit simple spørgsmål: Er det vigtigt at der på min regning fra mobilselskabet står mit firmanavn, eller er det ligegyldigt?
Mange hilsner
Anja
Ja, det er fantastisk, som de teleselskaber udnytter alle muligheder for at binde os på hænder og fødder. 3 er ikke det eneste, som har andre vilkår for erhverv end de har for privat.
Til gengæld er det ikke dit problem: Så længe du har en personligt ejet virksomhed, altså et I/S eller enkeltmandsfirma, er virksomheden og du juridisk “samme person”, og derfor gør det ikke noget, om der står dit eget navn eller virksomhedens navn på fakturaen: Du hæfter alligevel privat for det hele :-).
Når du nu er i gang: Multimedieskatten dækker både telefoni, internetforbindelse og hjemme-PC. Så hvis du ikke i forvejen betaler din internetforbindelse med firmapenge, så er det også nu, du skal til at have den med ind i virksomhedens regnskab.
Dbh
Anette
Desuden kan jeg huske fra sidst jeg kiggede på hi3g (“3”) prislister; så er priserne øjensynligt det samme for privat og erhverv; blot en lille detalje på 25% til forskel.
F.eks. deres datatjeneste
Privat pris: 149 kr pr, måned/6 mdr binding
Erhvervs pris: 149 kr pr. måned + moms/12 mdrs binding.
Sælgerens forklaring i butikken var at jeg jo som momsregristeret kunne trække moms fra; go figure tænkte jeg; det kunne jeg også på deres privat abbonement.
Gæt selv hvad jeg egentlig ikke endte med at købe fordi jeg på en måde syntes de røvrendte deres kunder.
Vi har erhvervsabonnementer hos 3 som den enkelte medarbejder selv betaler, da vi er I/S.
Deres produkt er helt fint, men de KAN IKKE sende regningerne ud til den enkelte bruger (User/Billing), men kun til CVR-adressen (legal).
Det har givet os en del problemer og er grunden til at vi (højst sandsynligt) skifter væk ved endt binding.
Hej Stefan og Christoffer
Tak for jeres eksempler på, hvor svært det kan være at handle med telefonselskaberne.
/Anette
Rigtig relevant brevkasse-emne i disse “multiemedie-skat” tider! Jeg har flere bekendte der ligeledes har haft problemer mer bindinger og betingelser i deres erhvervsaftaler, hvilket de først er blevet klar over her når de vil ændre deres abonnementer pga multimedieskatten.
Er det ikke noget med at forudsætningen for at kunne give sig selv disse multimedier, er at man benytter sig af VSO?
Jeg har siden multimedieskatten trådte i kraft betalt mit private internet og mobil gennem firmaet, og er først nu blevet opmærksom på at det skulle være et krav.
Desuden skriver du at det er ligegyldigt om virksomhedens eller dit eget navn står på fakturaen ved enkeltmandsfirma, men det gør sig vel kun gældende så længe man ikke skal have momsrefusion?
Hej Karsten
Jeg har ikke hørt, at det skulle være et krav, at man beskattes efter virksomhedsskatteordningen, prøv at læse SKATs vejledning om sagen: https://anettesand.dk/multimedieskat.pdf.
Med hensyn til momsen: Der er jeg ikke enig. Der må ikke fremgå et andet firmanavn (og cvr.nummer), men der refunderes jo moms i vid udstrækning også på bilag, hvor der ikke er påført nogen køber.
Dbh
Anette
Hej Anette
Har læst i flere notitser at VSO var en forudsætning,
men alle baserer sig på en pressemeddelelse fra deloitte:
https://www.deloitte.com/view/da_DK/dk/presserum/pressemeddelelser/04747ba257c67210VgnVCM100000ba42f00aRCRD.htm
Desuden bliver VSO også nævnt i skat’s guide på side 11,
i afsnittet specielt omhandlende selvstændigt erhvervsdrivende.
Mht. til fakturering, vil du så sige at jeg altid kan købe i mit eget navn såfremt jeg finder det relevant?
Dette ville og nogle tilfælde give fordele, eks. 6 mnd. bindingperiode, 14 dages returret og 2 års reklamation, som man ikke har som erhvervskunde.
På side 11 i SKATs vejledning står der kun, at multimedierne kan indgå i virksomhedsordningen – ikke at de skal og heller ikke, at man ikke skal multimediebeskattes uden for VSO.
Du kan købe i eget navn så længe der er tale om en personligt ejet virksomhed, og du har ret i, at det er en klar fordel, både priser og betingelser er forskellige for erhvervsabonnementer og privatabonnementer og sjældent til erhvervsabonnenternes fordel.
Dbh
Anette
Det er specielt denne frase jeg ikke forstår, at hvis multimedierne indgår i VSO så:
“Du beskattes i så fald af den private
rådighed over multimedierne, som om de var stillet til rådighed af en arbejdsgiver”
Men hvad så hvis man ikke benytter VSO?
Så kan de vel ikke beskattes efter samme betingelser?
Hej Anette
Hvis jeg nu som privat har købt et webhotel og nu har oprettet en enkeltmandsvirksomhed, hvordan skal jeg så håndtere dette for at “overføre” det til virksomheden?
Skal jeg bare fremover betale regningen over firmaet og ellers ikke foretage mig andet nu hvor jeg alligevel hæfter personligt, som du selv skriver i artiklen?
Mvh Frank
Hej Frank
Så længe der er tale om en personligt ejet virksomhed, er der ingen problemer – du betaler bare med firmaets midler. Hvis der var tale om et selskab, ville det være nødvendigt at omregistrere domænet og webhotellet hos udbyderen.
Dbh.
Anette