Brevkasse: Momsreguleringsforpligtelse

Hej Anette

Jeg er ved at starte egen virksomhed og kan købe noget af en ekstisterende virksomhed. I udkastet til kontrakten står følgende:

Inden 2 måneder efter overdragelsen udarbejder SÆLGER”™s revisor opgørelse over eventuel momsreguleringsforpligtelse. KØBER indtræder i momsreguleringsforpligtelsen.

Kan du forklar (meget pædagogisk, tak:)) hvad en momsreguleringsforpligtelse er, og hvad det evt. koster mig? Vi handler til en pris på kr. 80.000 (uden nogen moms, da der står følgende: Der beregnes ikke moms af salgssummen).

Mange tak.

Jeg skal prøve:

Det handler om, at du køber nogle ting momsfrit, som sælgeren har løftet momsen af i sin tid, da sælgeren anskaffede tingene.  Du kan kun købe disse ting momsfrit, så længe du bruger dem i din virksomhed. Hvis nogle af de ting, du køber momsfrit i forbindelse med virksomheden, ikke skal bruges i din virksomhed, men du tager dem med hjem til privat brug, skal du betale momsen af værdien. Ikke sælgeren.

Så hvis alt det, du køber for de 80.000 kr. bliver i virksomheden og ikke tages med hjem til privatforbrug, kommer det ikke til at koste dig noget.  Ellers kan det komme til at koste dig momsværdien af de ting, du tager med hjem.

Dbh
Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.