Jeg har et spørgsmål som du muligvis kan hjælpe mig med. Er i gang med at arrangere Psykologi-konference på Aalborg Universitet. Nu er det bare sådan at vi jo er Psykologi-studerende og derfor også føler os temmelig udfordrede når det kommer til nogle af de økonomiske opgaver.
Hvordan er det, når vi har frivillige foredragsholdere, med deres kørselsgodtgørelse? De får ikke løn for deres foredrag, men vi vil gerne dække deres udgifter til transport. Hvor meget må vi give dem, og hvordan skal det foregå med udbetalingen? Tænker på at der under dit indlæg med skattefri kørselsgodtgørelse står at det skal dokumenteres og udbetales sammen med lønnen.
Det er helt enkelt: I må gerne udbetale kørselsgodtgørelse med max. 3,56 kr. pr. kørt kilometer. Kørselsgodtgørelsen er skattefri for foredragsholderne, og siden I ikke udbetaler løn, kan I dokumentere udbetalingen ved at lave en afregningsseddel, som I sender til foredragsholderne før arrangementet, så de kan have den med til jer på selve dagen.
Afregningssedlen skal indeholde:
- HjemadresseAdresse for arrangementet
- Kilometertælling mellem arrangmentet og hjemadressen
- Cpr.nummer
- Navn
- Adressse
- Bankkonto, hvortil I kan overføre pengene
– og så er der ikke mere i det.
Super godt med opklaringen af dette. Det er et spørgsmål jeg også af og til sidder og bøvler med i forbindelse med folk der hjælper med praktiske ting til afholdelse af mine kurser. Tak for opklaringen :)
Vil dette også kunne lade sig gøre, ved ens almindelige arbejde? Hvis jeg nu kører meget, og så evt. kunne kørepenge, og så des mindre i løn?
Kørsel til og fra arbejdspladsen kan ikke laves om til kørselgodtgørelse, da skal du bruge taksterne for befordring mellem hjem og arbejde (selvangivelsen).
Dbh
Anette
Lige hvad jeg manglede, meget nyttig information.
TAK