Brevkasse: Fradrag for parkering af privat firmabil hjemme

Hej Anette og endnu engang tak for en super brevkasse.  Jeg har et spørgsmål:

Jeg bor i Ørestaden, hvor vi jo er tvunget til dyr brugerbetaling for parkering. Jeg har en privateget varebil, som jeg bruger i mit Tømrerfirma og får jo så den skattefrie godtgørelse. Så er spørgsmålet om jeg kan trække månedsparkeringsabonnementet på ca 400kr. fra selvom min bil ikke er mit firmas? Jeg plejer at trække parkeringsudgifter fra, når det er hos kunder,  men jeg er jo på samme måde jo også nødt til at parkere ved min firmaadresse(samme som privat).

Er der noget med at man kan slippe for noget af misundelsesafgiften på en privat bil med guleplader, fordi ens arbejde kræver at det skal være en kassevogn?

Med venlig hilsen
Jakob

Hej Jakob

Selv tak, jeg er glad for, at du kan bruge bloggen til noget.

Med hensyn til dit parkeringsspørgsmål, er svaret nej. Klart nej, endda, fordi der er tale om en privat bil, hvor du får udbetalt kørselsgodtgørelse. Hvis der havde været tale om en firmabil, som holdt hjemme, ville svaret være et usikkert: Prøv med et bindende svar hos skat. Med den begrundelse af firmabilen skal holde et sted, og det kan lige så godt være på privatadressen som i en garage ude i byen. Men når bilen er privat, skal alle udgifter af holdes af kilometerpengene, herunder også parkering om natten.

Omkring undgåelse af misundelsesafgiften: Det har jeg aldrig hørt om, så det tror jeg ikke. På den anden side er jeg ikke sikker, så der kan det måske betale sig at spørge SKAT. I dit sted ville jeg bare vente lidt, for i øjeblikket er der konstant over ½ times ventetid, når man ringer til dem :-).

Dbh
Anette

3 Replies to “Brevkasse: Fradrag for parkering af privat firmabil hjemme”

  1. arbejder i kbh.kommune, og har svært ved at finde parkerings pladser når jeg besøger borgerne, det r nogen gange besøg på 5-10 minnutter og man kan risikere at køre rundt lige så lang tid, og alligevel ikke finde en plads og det man finder når man kommer tilbage til bilen er en park. bøde. vil lige gøre opmærksom på at det er kommunens biler vi kører rundt i , og også kbh. kommune der inddriver bøden, håber i kan give mig svar på problemet,
    v.h. jette

  2. Hej Jette. Jeg har ikke andet forslag end: Tal med din chef. Der er ganske vist ingen mulighed for, at kommunen betaler bøden for dig (i hvert fald ikke uden at du bliver beskattet af værdien), men der kunne måske være andre løsninger: Taxa, cykel, knallert? For det lyder, som er er et problem, som det ikke er rimeligt, du skal løse alene.

    Dbh
    Anette

  3. Jeg tror ikke det er kommunen der indriver bøden, men et selskab som er ansat af kommunen til at gøre det. Når det er sagt så tror jeg alle vi hader parkeringsvagter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.