Brevkasse: Er det en fordel for kunderne, at jeg ikke er momsregistreret?

Er lige blevet bekendt med jeres virke og jeg har et spørgsmål I måske kan svare på: jeg har egen lille nystartet virksomhed og forventer en omsætning ialt på ca.30.000 kr. fra nu til nytår – det skal jeg betale skat af, men jeg har ikke tænkt mig at lægge moms på fakturaerne da jeg ikke er momsreg. og ikke forventer at komme op over de 40.000 hvor man skal betale moms. Vil det sige at det faktisk er en fordel for kunder at bestille en vare – her en konsulentydelse hos et firma som mig, som ikke er momsregistreret, så slipper kunden jo for momsen?

Grænsen er 50.000 kr. for, hvornår man skal momsregisteres. Vi taler om 50.000 kr. inden for 12 på hinanden følgende måneder – dvs. når/hvis du kan forudse, at du kommer over grænsen, skal du momsregistreres.

Og ja: Hvis dine kunder er private og derfor ikke kan trække momsen fra i en virksomheds regnskab, er det en klar fordel at være ikke-momsregistreret. Er dine kunder derimod firmaer som selv er momsregistrerede, vil de som regel være ligeglade, da de alligevel afløfter momsen i deres eget momsregnskab.

6 Replies to “Brevkasse: Er det en fordel for kunderne, at jeg ikke er momsregistreret?”

 1. Hej Jens

  Det kommer helt an på situationen: Har du mange udgifter, kan det være en fordel at starte tidligere for at få momsfradrag. I andre tilfælde er det en klar fordel at vente. Hvis du har spørgsmål om den slags, er du velkommen til et af Regnskabsskolens gratis informationsmøder for iværksættere, for det er et emne, vi meget gerne tager på på møderne: http://regnskabsskolen.dk/ivkurser/infomode.

  Dbh
  Anette

 2. Under henvisning til ovennævnte. Skal jeg så vente med at tillægge moms på mine fakturaer indtil beløbet ville have været over kr. 50.000.

 3. Hej John

  Hvis du allerede er momsregistreret, skal du lægge moms på dine fakturaer uanset hvor meget, du har tjent. Men er du ikke momsregistreret skal du sørge for at blive det, når du kan se, at din indtjening vil blive mindst 50.000 kr. inden for 12 måneder.

  Dbh
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.