Brevkasse: Arbejde i en anden del af landet

Min datter, som bor i Nordborg på Als, har fået nogle vikariater i Kalundborg. Det bliver 2-3 sammenhængede dage, når der er brug for hende. Hun er lige blevet færdig med sin HG og er pt. arbejdsløs. Hun har talt med A-kassen og fået en frigørelsesattest, så alt det er der tjek på.Hun vil meget gerne arbejde og kører gerne
langt. Hun overnatter hos mig i Kalundborg, når hun er på job. Hun kører 280 km hver vej + der er broen. Hvad kan bedst betale sig for hende mht. kilometerpenge/diæter?

Mens jeg leder efter en brevkasse, hvortil jeg kan henvise lønmodtagere og andre, som har spørgsmål vedrørende skat mv. men som ikke er iværksættere, gør jeg en undtagelse vedrørende det ovenstående spørgsmål. (Kender du en god skattebrevkasse for borgere uden egen virksomhed, så send mig meget gerne et link.)

Din datter kan fradrage rejseudgifterne med 1,90/0,95 pr. km. på selvangivelsen. Du kan se et eksempel fra SKATs hjemmeside på en beregning her, fordi der er mere end 24 km. frem og tilbage. Herudover kan hun fradrage broafgiften – husk at få og gemme kvitteringer, som skal matche de dage, hun har fået løn for. I de tilfælde, hvor din datter ikke kører ud og hjem men overnatter og derfor er væk mere end 24 timer fra sin bopæl, kan hun yderligere få et fradrag til mad og overnatning. Brug evt. et skema til rejseafregning til at holde styr på timerne. Taksterne er her. Hvis din datter kommer til at rejse så meget, at hun er berettiget til fradrag for mad og overnatning på over 50.000 kr., falder diæt-reglerne væk, og hun kan kun fratrække de faktiske udgifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.