Alien – rejsende i tid og rum

Jeg har lige afsluttet en rigtig dejlig foredragstur rundt i landet med DANA A-kasse. Efter hvert foredrag får jeg heldigvis både kommentarer og ind imellem også uddybende spørgsmål eller nogen vil gerne have et link, de ikke fik skrevet ned osv. De fleste kan jeg svare på uden videre, men der var en enkelt henvendelse, jeg lige skulle tænke over to gange:

Tak for foredraget. Jeg er en alien – rejsende i tid og rum. Jeg vil gerne trække både tid og rum fra, og jeg vil derfor gerne i kontakt med din virksomhed.

Hvad siger man så? Jeg var lidt i tvivl, men ikke ret længe, for svaret er jo nøjagtig det samme, som til alle andre spørgsmål om fradrag – altså de almindelige, som der ikke findes en særordning for. Og så vidt jeg er orienteret, er der ingen særordninger vedrørende hverken tid eller rum. Så til spørgsmålet om fradrag for tid og rum er svaret:

Tak for din mail. Hvis du vil have fradrag for tid og rum kræver det, at du kan dokumentere, at du har merudgifter på henholdsvis tid og rum, og at denne udgift knytter sig til indkomsterhvervelsen i din virksomhed. Såfremt dine udgifter til tid og rum ikke kan dokumenteres eller ikke knytter sig til indtjeningen i din virksomhed, er der ikke skattemæssigt fradrag for dem ifølge dansk lovgivning. Da det er et interessant spørgsmål, er jeg meget interesseret i at se din dokumentation, hvis du opnår fradrag for tid og rum – det vil være velegnet som undervisningsmateriale i Regnskabsskolen.

I øvrigt – selvom vi stadig er lidt uden for sæson, minder spørgsmålet mig om den gamle debat vedrørende fradrag for risengrød. Den kan du læse om her.

3 Replies to “Alien – rejsende i tid og rum”

  1. Jeg synes nu den kommentar med alien mest af alt lyder som en Thomas Blachmann kommentar :P

    Det minder mig lidt om de sære kommentarer og spørgsmål vi ind imellem får i forbindelse med at vi laver hjemmesider. Bl.a. fik jeg engang en email hvor jeg blev spurgt nogenlunde ord-ret:
    “Laver i hjemmesider i granit?”

    Og der må jeg jo så desværre skuffe, at vi IKKE laver hjemmesider i granit, jeg ved slet ikke hvordan man får alt det granit ind i computeren og lagt op på internettet :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.