Straksafskrivning af små aktiver

Beløbsgrænsen for straksafskrivning af småaktiver ændrer sig ikke fra 2009 til 2010. Også i 2010 er grænsen 12.300 kr. (se SKATs oversigt).

Reglen betyder, at driftsmidler, vi køber i virksomhederne, som koster under 12.300 (+ moms, hvis man er momsregisteret) kan trækkes fra i samme år. F.eks. PC-ere. Mens driftsmidler, som koster mere end 12.300 kr. skal bogføres som et anlægsaktiv og afskrives over flere år.  Så det bliver nemt at huske i år: Kilometergodtgørelsen, diæterne og straksafskrivningerne har ikke ændret sig.

2 Replies to “Straksafskrivning af små aktiver”

 1. Hej Annette,

  Jeg er selvstændig rådgivende ingeniør og har været det siden januar nu. I den tid har jeg siddet meget ved en kunde og arbejdet på deres netværk med deres programmer. Alligevel har jeg haft behov for at købe min egen CAD-mus til 2.700 + moms (Denne har jeg straksafskrevet). Jeg har også købt en tegneplade/skærm (en digitizer)så jeg kan tegne arbejde bedre i tegneprogrammer. Den kostede 6.000 + moms og blev også straksafskrevet.

  Nu har jeg så været ude og købe CAD software til min egen pc (min gamle private som jeg har anvendt i min virkomhed uden at “købe” den ind i virksomheden). Derfor kunne jeg mægtigt godt tænke mig at købe en ny PC som er kraftigere… Her kommer så spørgmålet: Kan jeg mon straksafskrive en ny pc i 2010 selvom jeg allerede har købt både mus og skærm til 8.700 + moms? Jeg tænker jo at tingene uafhængigt tjener deres eget formål – men mon SKAT er enig med mig?

  Eller er det måske nemmere for mig bare at vente til januar, og først købe ny PC i det nye regnskabår?

  Tak for din hjælp og tak for en meget informativ blog.

  Mvh Peter

 2. Hej Peter

  Nej, det vil være at fortolke reglerne (og det skøn, der altid kan anlægges) lidt for vidt at trække en PC fra som straksafskrevet aktiv i regnskabet, når den – sammen med de øvrige indkøbte genstande – vil komme over 12.300 kr. + moms. Så jeg ville vente – eller afskrive den med en fjerdedel i år og så (formentlig) resten næste år efter reglerne om restafskrivning, hvis værdien er under 12.300.

  Dbh
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.