Skattekommissionen mener også noget om frynsegoder

Selvom det er beskæringen af rentefradraget, som er mest oppe i medierne, er der også mange andre områder, som Skattekommissionen har foreslået ændringer inden for. Blandt andet ser det ud til, at vores pensionsordninger bliver beskattet hårdere, og at der bliver sat begrænsning på, hvor meget man må indbetale på ratepensionen. KPMG har lavet en skatteberegner, hvor du kan tjekke, hvad skattereformen vil betyde for din økonomi. Hvis hele debatten altså udmunder i en skattereform, som forslaget ser ud nu. Hvilket jo langt fra er sikkert, da der er mange politikere, som vrider sig ved at erklære sig enige lige i disse dage….

Frynsegoderne bliver også berørt. Der skal hentes 10 mia. kr. på frynsegoder. Ifølge den “lette udgave” af Skattekommissionens forslag/rapport er der tale om:

Bredere skattegrundlag og mindre skattebegunstigelse af frynsegoder mv.
“¢  Ligningsmæssige fradrag udgår af grundlaget for sundhedsbidraget
“¢  Fjernelse af skattefordel ved medarbejderobligationer, aktieordninger mv.
“¢  En multimediebeskatning på arbejdsgiverbetalt bredbånd, fri telefon mv.
“¢  Ingen skattefrihed for arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring
“¢  Arbejdsmarkedsbidrag på alle personalegoder
“¢  Indberetningspligt for køb og salg af aktier og for personalegoder

Det vil sige, at sundhedsforsikringerne bliver dyrere for virksomhederne. Men de er nu også rimeligt billige i forvejen.

Herudover bliver der indberetningspligt for alle personalegoder. F……!!!!! tage dem! Det bliver noget af et administrativt bøvl, hvis hver eneste pizza pga. overarbejde skal indberettes – og skal vi så indberette 10 kr. mere for den medarbejder, som både skulle have ekstra peperoni og champigions på?  Vi må håbe, at SKAT inviterer nogle praktikere ind for at hjælpe med at formulere de konkrete programmer, som alle selvstændige skal arbejde efter. For det kan da gå helt galt, det her.

AM bidrag på alle frynsegoder. Alle? Hvis vi nu fortsætter med pizzaen pga. overarbejde, skal vi så meddele medarbejdere, at de – hvis de bliver længe, fordi vi har travlt op til momsafregningen – vil blive trukket 4 kr. for pizzaen til en 50’er? Eller af julegaven: God jul, du bliver trukket 16 kr. i skat, fordi jeg har købt en flaske vin til dig!

Nå – men det gode samarbejde mellem SKAT og bogholdere/revisorerne fortsætter: SKAT laver bøvl, og vi får mere arbejde. Hmm….

Med hensyn til “multimediebeskatningen”: Der er tale om at erstatte de 3.000 kr. årligt for fri telefon med 5.000 kr. årligt for fri telefon, hjemmePC-er, internet osv.

I forvejen er telefon-reglerne jo et af de mest ømme punkter hos SKAT for selvstændige erhvervsdrivende. For de nuværende regler for personligt ejede virksomheder er knudrede og forældede, og revisorer og rådgivere i hele landet fortolker dem på et utal af måder. Så når det nu skal være, så beder jeg så mindeligt om, at man også tillader enkeltmandsvirksomhederne og interessentskaberne at bruge den nye regel. I så fald vil der være tale om en forenkling.

Det er faktisk ret vigtigt, den del med telefonerne og de selvstændige. Gad vide, hvilken politiker, jeg skal skrive til, for at blive hørt? Måske statsministeren? Han vil nok gerne have noget pænt at sige til os i disse dage.

Du kan finde den letlæste verison af Skattekommissionens papir som pdf her.

2 Replies to “Skattekommissionen mener også noget om frynsegoder”

 1. Pingback: Jeg har brug for en politiker (haster)! - Inloco

 2. Skal skat på arbejde erstattes af skat på arbejde ?
  OECD har beregnet at den gennemsnitlige arbejdstid er øget med 2 timer om ugen i Danmark, der bl.a. tilskrives de IT investeringer arbejdsgiveren har gjort for at øge arbejdsudbudet og skabe større fleksibilitet og dynamik blandt sine medarbejdere.

  De fleste medarbejdere, som har fået del i disse “fordele” er oftest ansat uden højeste arbejdstid, hvorfor de nu kan se frem til en brandbeskatning af deres virke, da de modsat håndværkeren der har fået en hammer stillet tilrådighed og frisørrn der har fået en saks stillet til rådighed af sin arbejdsgiver, ikke får løn af den tid de arbejder derhjemme, men nu skal sættes i skat af 5.000 kr. om året af denne indsats.

  De penge håndværkeren tjener på at slå søm i sin fritid og de penge frisøren tjener på at klippe i sin fritid, bliver sjældent beskattet, hvorfor det kan undre at et liberalt parti som de konservative kan være med til denne hetz af deres kernevælgere – man må have siddet for længe på det beskyttet værksted bag borgens mure, hvis de sidste 10 års udvikling i videnssamfundet i den grad er gået henover hovede på dem.

  Hvorfor skal man jages og udstilles som samfundsforbryder fordi man betaler topskat og hvorfor skal man fredes fordi man ikke betaler skat af de penge, man tjener med de værktøjer ens arbejdsgiver har stillet til rådighed af det arbejde der betragtes som et håndværksmæssigt fag og ikke er vidensarbejde?

  Har regeringen spillet fallit i diskussionen om sort arbejde, der vurderes at have en værdi i danmark på mere end 60 milliarder kroner om året, eller er det for svært for dem, så den nemmest løsning er at tage mere fra dem man i forvejen har taget mest fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.