Nye momsregler fra 1.1.2010

Alle producenter af økonomisystemer har travlt i disse dage. Og det har SKAT også. For der er mange ting, der skal være på plads, inden nytår.

Der er nemlig kommet nye momsregler!

For dem af os, som alene køber og sælger varer eller ydelser i Danmark er der ingen ændringer. Men handler vi ydelser i udlandet – nærmere bestemt i EU-lande – eller køber vi lejlighedsvis varer ind i EU-lande, hvor vi betaler den udenlandske moms, så sker der både det ene og det andet.

Især kræver den nye Ydelsesmoms nogle tilretninger i bogholderierne.  For der skal laves en hel ny momskæde, hvor momsen beregnes som den almindelige erhvervelsesmoms men angives separat.  I nye regnskaber vil den del være på plads og lige til at bruge. Men regnskaber, som arbejder efter en kontoplan fra 2009 eller før, vil der skulle laves manuelle ændringer.

Det er jeg ved at sætte mig ind i, og jeg er klar til at demonstrere det. Derfor holder Regnskabsskolen et fyraftensmøde den 25. januar 2010, hvor du for et rørende lavt beløb kan få det hele foræret – måske ikke på et sølvfad, men så i det mindste i en skriftlig vejledning og demonstration af systemet i SummaSummarum. Så kan du også se vores nye lokaler.

Klik på banneret:

4 Replies to “Nye momsregler fra 1.1.2010”

 1. Hej Anette

  Jeg har lige læst din artikel i Iværksætteren om de nye momsregler og kigget lidt mere på din blog :-) – tak for det, men har lige et par uddybende kommentarer/spørgsmål.

  Jeg har haft virksomhed i flere år, men har nu startet http://www.modeogkvalitetsure.dk, som sælger Seiko, Certina og TW Steel ure som jeg køber fra andre EU lande og typisk uden moms.

  Moms mæssigt skal jeg både forholde mig til det i min kontoplan og i min indberetning (listeangivelse) – skal jeg meddele Skat, at jeg importerer fra andre EU lande for at få disse listeangivelser pr. måned?. Det sidste tror jeg, at jeg har styr på jf. din artikel. Men i min kontoplan hvad så? skal jeg oprette en konto “køb af ure” og lave en momskode der tillægger 25% (erhvervelsesmoms)? men hvad konto skal jeg så modpostere denne fiktive beregnede moms på?

  På forhånd tak for hjælpen

 2. Hej,

  Jeg bogfører og laver regnskaber for en del kunder i Summasumarum, og har desværre først set at du holdte ovenstående i januar nu.

  Er der muligheder for at få disse skriftlige vejledninger mv?

  Ser frem til at høre fra dig

 3. Hej Henrik

  Jeg kan desværre ikke sende dig vejledningen, fordi det var mere oplæg end skriftligt materiale, og de præsentationsark, jeg brugte, er ikke egnet til udsendelse.

  Lige så snart jeg får adgang til den del af SKATs nye system, som handler om momsrefusion i udlandet, vil vi kunne lave noget meningsfuldt at udgive. Hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev (øverste, højre hjørne på denne side), vil du få besked, når jeg kommer så langt.

  Dbh
  Anette

 4. Hej Henrik Hwam

  Hvis dit regnskabssystem er rigtigt sat op, vil erhvervelsesmomsen også blive trukket fra (købsmomsen bliver forhøjet med et tilsvarende beløb), så du skal ikke gøre andet, end at sørge for at bruge den korrekte momskode, som du gør nu.

  Listeangivelsen får man automatisk “tilbudt”, når momsafregningen er udfyldt i de rubrikker, som er relevante, så man skal ikke særskilt tilmelde sig listeangivelsen.

  Dbh
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.