Multimediebeskatning – pjece fra SKAT

Multimediebeskatningen som fra 2010 erstatter “fri telefon” og forskellige ordninger vedrørende hjemmearbejdsplads er en alt-eller-intet-ordning: De 250 kr., man skal beskattes af månedligt, dækker nemlig både telefon, internet og IT udstyr hjemme. Og beløbet bliver ikke mindre af, at man kun har et af goderne til rådighed.

Som noget nyt skal begge ægtefæller beskattes, hvis de begge har adgang til de goder, så for nogle bliver det dyrere mens der er en klar besparelse for andre.  For mange er det en fordel, at også selvstændigt erhvervsdrivende er omfattet – de gamle regler var (er) rodede.

SKAT har udgivet et lille skrift om emnet. Hent SKATs pjece om multimedieskatten her.

6 Replies to “Multimediebeskatning – pjece fra SKAT”

 1. Jeg har en mobiltlf og bredbåndsabb, som betales rent privat. jeg er selvstændig og overvejer at betale det over firmaet. Spørgsmålet er om min mands mobil kan tages med i samme omgang, eller SKAT kun vil acceptere at det er de multimedier jeg har rådighed over, der kan gå med i ordningen.

 2. Hej Diana

  Hvis din mand får stillet mobiltelefon til rådighed af din virksomhed, skal han også betale multimediskat. Det er en af forskellene mellem det gamle system og multimedieskatten: Før var det nok, at en enkelt person i husstanden blev beskattet, nu skal alle beskattes, som har rådighed over multimedier eller hjemmearbejdsplads.

  Dbh
  Anette

 3. Pingback: Ryg bare løs - SKAT betaler gildet | Anette Sand

 4. Jeg overvejer også at følge den model, som Diana har skitseret, da jeg har et lille enkeltmands-viceværtfirma (årlig omsætning ca. 45.000 kr.), hvor jeg driver virksomheden fra hjemmet – herunder med privat brug af mobiltlf. og internet. Nu overvejer jeg at lade firmaet betale min private mobiltlf. (der i høj grad bruges i firmaøjemed) og internetforbindelsen.
  Jeg er samboende med min kæreste – men ikke gift (er der en skatteteknisk forskel her?) – og lurer på om også hun skal betale multimediskatten (det skal siges, at hun udelukkende benytter min internetforbindelse og ellers iøvrigt svarer for sin egen mobiltelefon). Vil min kærestes brug af alene internetforbindelsen (hun har sin egen computer) automatisk tvinge hende til multimedibeskatning, i det øjeblik jeg vælger at lade mit firma betale mobil + internetforbindelse?

  Vil min kæreste så havne i samme situation som Dianas mand, således at både hun og jeg beskattes med en dobbelt multimediebeskatning (2 x 3.000 kr. = ialt 6.000 kr.)?

  Og vil en eventuel beslutning om at overføre mine private udgifter for mobiltlf. og internet til firmaet betyde, at jeg ikke kan fratrække momsen fra første del af året (firmaet er momsregistreret med betaling af moms hvert kvartal), da denne moms allerede er afregnet med SKAT?

  På forhånd tak.

  Mvh.
  Jakob

 5. Hej Jacob

  Nej, din kæreste vil ikke skulle betale multimedieskat, fordi hun bruger internettet, som er betalt af din virksomhed.

  Med hensyn til momsen: Hvis du var momsregistreret i 1. halvdel af året, kan du afløfte en del af momsen (der skal deles op, ikke skattemæssigt – men momsmæssigt, så du selv betaler momsen af dit privatforbrug). Det kan godt gøres med tilbagevirkende kraft i indeværende år.

  Hvis du kommer fra København eller omegn, kan det være en fordel for dig at komme til et gratis informationsmøde for iværksættere. Så kan jeg gennemgå proceduren for dig. http://regnkskabsskolen.dk/ivkurser/infomode.

  Dbh
  Anette

 6. Pingback: Regnskab for begyndere: 4 - skattemæssige fradrag - Anette Sand fra Regnskabsskolen - Iværksætter Debatten Amino

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.