Lukket SummaSummarum for tidligt (årsafslutning)

Hej Anette. Vi har åbnet nyt regnskabs år 2009, men har ikke fået bogført det sidste for nov og dec 2008.. hvad kan vi gøre?

Ja, det er jo et rigtig godt spørgsmål. Og næsten umuligt at svare på uden at vide mere om jeres regnskab. Men jeg prøver:

Hvis I ikke bruger kartoteket, dvs. ikke fakturerer i SummaSummarum, har I ingen problemer med at overføre efterposteringerne, selvom der bliver mange, fra 2008 til 2009. I bogfører bare i kassekladden og siger ja til at overføre efterposteringer, når I lukker programmet.

Hvis I bruger kartoteket og altså laver enten købs- eller salgsfakturaer i SummaSummarum, er der tre muligheder:

Enten kan I sende regnskabet ind til oplåsning (mail mig om dette), og så skal I i den grad holde tungen lige i munden, fordi alle de ændringer, der kommer i regnskabet som følge af, at I bogfører november og december, efterfølgende skal indtastes manuelt i 09-regnskabet. Alternativt kan I få låst regnskabet op og så taste alt, hvad I har lavet i 09 forfra.

Eller I kan vælge kun at bogføre finansposteringer vedrørende november og december, og så lave udligninger vedrørende debitorer og kreditorer  pr. 1. januar. Også lidt tricky.

Held og lykke med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.