Har du styr på din likviditet?

Der er mange måder at styre sin likviditet på. En af Inloco Regnskabs største kunder gør det i et løbende regneark, som ligner en spådom over bankkontoen. Det er alternativt, men det virker. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at styre sin likviditet på – men set i lyset af den nye kreditpakke, er der måske nogle mindre virksomheder, som skal til at finde ud af, hvilken metode, der virker for netop dem.

Nogle laver et likviditetsbudget. Et likviditetsbudget ligner et driftsbudget. Men i stedet for at taste indtægter og udgifter ind uden moms, taster man indbetalinger og udbetalinger ind på det tidspunkt, de forekommer – og med moms, da fokus ikke er driftsresultatet men netop hvor mange penge, der er til rådighed (eller netop ikke til rådighed) på en given dato.

Hvis du afregner moms halvårligt og gør brug af regeringens kreditpakke – og måske yderligere har ansatte, så A-skat og AM-bidrag  også er udsat, vil din store likviditetsstyrings-eksamen stå den 1. september.

Har du aldrig lavet et likviditetsbudget før, er det nu, du skal i gang.

Jeg aflyser mit planlagte tips og tricks kursus fredag, den 13. marts 2009 og erstatter det med et lynkursus i likviditetsstyring. Kurset varer fra kl. 12.00 til kl. 16.00, vi serverer en sandwich midtvejs, og du får dit materiale med hjem på en USB-stick. Pris: 800 kr. + moms. Du skal forberede dig ved at finde dit driftsbudget frem (eller lave det – skabelon tilsendes).

Kurset er ikke slået op på Regnskabsskolens hjemmeside endnu, så tilmelding sker pr. mail til sand@regnskabsskolen.dk. Der er højst plads til 6 deltagere på dette kursus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.