Julegaver: Til ansatte og samarbejdspartnere

Ifølge supermarkeder, e-mailkampagner og kataloger er det på høje tid at begynde at tænke på julegaver. Og taler vi forretningsmæssige gaver, er det vel også en af de ting, man lige så godt kan ordne i god tid. Derfor:

Julegaver til ansatte

Har du medarbejdere i din virksomhed, må du gerne give dem en julegave – og også uden, at medarbejderen bliver beskattet af gaven. Betingelsen er, at gaven koster under 700 kr. inklusive moms. Og der må ikke være tale om et gavekort, det skal være en “tingsgave”.

Medarbejdere er i denne forbindelse ansatte, frivillige medarbejdere (f.eks. praktikanter) og eventuelle bestyrelsesmedlemmer – lønnede eller ulønnede. Medarbejdere er ikke: Freelancere, som skriver faktura til dig, samarbejdspartnere og din egen familie, uanset at de kan betragtes som frivillige medarbejdere, fordi de lejlighedsvis giver en hånd med i forretningen.

Bogføringsmæssigt: Udgiften bogføres på en konto uden momskode i gruppen “personaleudgifter”.

Julegaver til forretningsforbindelser

Kunder, samarbejdspartnere, freelancere og andre, som du vil give en hilsen i anledning af den forestående højtid, kan også få en julegave. Her gælder ingen beløbsgrænse, men gaven skal forekomme naturlig i forhold til samarbejdsforholdet. Det vil sige, at gavens størrelse skal virke rimelig, ikke overdreven.

Der er kun 25% fradrag på denne type gaver, og intet momsfradrag. Det er altså dyrere at give gaver til kunderne end til personalet.

I bogføringen skal gaver til forretningsforbindelser placeres under Repræsentation, og du bogfører hele udgiften ind i regnskabet. Det begrænsede fradrag er noget, man ordner i forbindelse med årsregnskab/årsrapport.

Så det er bare et spørgsmål om at komme ud og finde noget, som gavemodtagerne værdsætter.

10 Replies to “Julegaver: Til ansatte og samarbejdspartnere”

 1. Jeg sad netop og skulle finde ud af, om man kunne trække julegaver til samarbejdspartnere osv. fra, da jeg fandt denne artikel. Den gav mig svar på alle mine spørgsmål.

  Tak :)

 2. Der er vist sket en del på det punkt, indenfor de sidste 6 år :-)

  Nu er det vist 1100 kroner som er max? I personalegave. Så længe man ikke har modtaget andre gaver.

 3. Hej Anette.

  Kan man også give sig selv en julegave, selvom man ikke har ansatte?

  Er der forskel på om det er en enkeltmandsvirksomhed eller et IVS/ApS?

 4. Hej Jan

  Det er et spørgsmål. Enkeltmandsvirksomheder: Helt sikkert ikke. Aps/IVS: Jeg mener ikke, at man kan gøre det, men jeg ved, at der er mange – måske de fleste – revisorer, som siger, at det er OK, fordi SKAT “ser igennem fingre” med det.

  Dbh.
  Anette

 5. Hej Anette

  Jeg kan se Jesper skriver, at den vist er steget til 1100 kr. Jeg har prøvet og finde noget omkring dette uden held.
  Ved du om den er 1100 kr. eller er den 700 kr man må give i personale-/julegave?
  Ellers skal du have tak for en god informativ artikel:-)

  På forhånd mange tak
  Frank Christensen
  http://www.goplai.com

 6. Hej Frank

  Satsen her i 2016 er 800 kr. De 1.100 kr., Jesper nævner, er det samlede beløb, der må gives div. personalegoder, som ikke vedrører arbejdet, for, uden medarbejderen bliver skattepligtig. Har man ikke givet noget som helst andet, kan det derfor tolkes, som at julegaven må koste op til 1.100 kr.

  Dbh.
  Anette

 7. Hej igen Anette

  Tusind tak for hurtigt svar. Jeg holder mig til de 800 kr:-)

  Kan du have en rigtig god jul og igen tak for info.

  Mvh
  Frank Christensen

 8. Det var rigtig brugbar information – vi står nemlig selv og skal give vores ene ansatte en julegave til december, som tak for en god indsats, men vi har simpelthen ikke kunne finde rundt i reglerne.

  Tusind tak!

 9. Tak for informationen. Har ellers lige brugt noget tid på Skats hjemmeside uden at finde info om det. Der er trods alt kun 3 måneder til jul nu:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.