Brevkasse: S.M.B.A. eller ApS?

Hej Anette

Vi er et par stykker, som er ved at starte et bureau sammen, og vi er i tvivl om selskabsformen. Vi har læst på Amino, og det ser ud til, at S.M.B.A er løsningen, fordi man kan begrænse sit ansvar uden at skulle indskyde kapital, og der er ingen krav til årsregnskab o.s.v. Samtidig ser det ud, som om der er ret mange revisorer derinde, som ikke synes, det er en god idé, men det er svært at forstå hvorfor. Er det bedre for os at oprette et ApS? Og hvorfor? og hvad er forskellen?

Et Selskab Med Begrænset Ansvar er ikke det samme som et ApS uden ansvarlig egenkapital. Der er nogle andre krav til selskabet, blandt andet skal organiseringen af selskabet – herunder stemmeret og udlodning af udbytte – være markant anderledes end et ApS, ellers vil ansøgningen blive afvist i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Jeg har ikke så stor erfaring med SMBA virksomheder, Inloco Regnskab bogfører kun for en enkelt foreløbig, og i den ende er der ingen forskel på, hvordan man skal gøre: Begge typer skal leve op til kravene i Bogføringsloven. Det er rigtigt, at I kan spare revision og indsendelse af årsrapport til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, men I skal så udfylde en undtagelseserklæring i stedet.

Personligt har jeg inten holdning for eller imod SMBA generelt. Der kan være vældig gode grunde til at lave både SMBA og måske især AMBA. Men de helt store kreditter kan man vel ikke give til en virksomhed, hvor ingen hæfter personligt eller med en anpartskapital, og som hemmeligholder deres regnskaber. Så jeg tror ikke, at jeres virksomhed står specielt bedre ved et SMBA end ved et ApS.

Læs mere om S.M.B.A hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. De har en fin lille vejledning her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.