Brevkasse: Refusion af kørsel fra sommerhus

Kørsel fra sommerhus i stedet for fra hjemmeadresse … Jeg er selvstændig og driver kursusvirksomhed (sprogundervisning i virksomheder) og oversættelse. Nogle kursister har ikke holdt sommerferie og derfor ønsket at få deres lektioner sommeren igennem (1 gang ugentlig).

Jeg fakturerer kørsel til virsomheden (fra mit hjem 50 km). Afstanden til viksomheden er 200 km fra mit sommerhus. Kan jeg lade min egen virksomhed godtgøre forskellen på de 150 km hver vej som jeg har måttet tilbagelægge for at komme fra mit feriested til den arbejdsstedet?

Tilsvarende, hvis jeg tager fra sommerhuset (200 km) og til undervisningstedet, og derfra hjem (50 km), hvordan er forholdet så? Uafhængigt heraf fakturerer jeg naturligvis de 2 x 50 km iht. kontrakten.

Tak iøvrigt for informationen om den månedlige fakturering af kørsel.

Nej. Den kørsel, du kan refundere dig selv gennem firmaet er kørsel fra virksomhedens adresse og ud i verden. Og tilbage til virksomheden igen. Hvis du flytter din adresse til sommerhuset, kan du på selvangivelsen få kørselsgodtgørelse, hvis sommerhuset er din permanente bolig.

Selv tak angående månedlig fakturering: Det er rart at høre, at oplysningerne her fra bloggen bliver brugt.

Dbh
Anette

2 Replies to “Brevkasse: Refusion af kørsel fra sommerhus”

 1. Hej Anette.

  Hvis en kommunal inst, med tilhørende bus, vælger at afkræve dens brugere for kørsel, pålydende 1 krone pr kørt kilometer – er dette så lovligt?? der er ikke taxameter i bussen, i regnskabet fremgår det under kørsel.
  Jeg er i tvivl om hvor vidt det er lovligt at tage betaling fra brugerne på denne måde – eller er der nærmest tale om konkurrence forvrid-ende virksomhed grænsende til pirat ligende kørsel.
  jeg har forsøgt at undersøge overstående forhold på nettet uden held.
  Håber du kan være behjælpelig.

  Med venlig hilsen.
  Kim Fredensborg

 2. Hej Kim

  Det kan jeg godt forstå, at du undrer dig over. Jeg kan ikke sige dig, om det er lovligt eller ej, blandt andet fordi jeg ikke ved hvad det er for en institution, hvilke brugere, der er tale om, i hvor høj grad brugerne selv har indflydelse på, om de vil køre eller ej osv. Jeg vil foreslå, at du spørger Advokatvagten i din by, hvor du så kan oplyse mere specifikt, hvem og hvad det handler om: http://www.advokatsamfundet.dk/BrugForAdvokat/FindAdvokat/Advokatvagten.aspx

  Dbh
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.