Brevkasse: Om at hæve opsparing i virksomhedsordningen

Hej Anette, tak for en super brevkasse og blog. Mit spørgsmål til brevkassen er følgende.

Jeg har i slutningen af min studietid startet min egen enkeltmandsvirksomhed. Af hensyn til min SU har jeg valgt at køre firmaet med virksomheds skatteordningen, for på den måde at kunne lade det meste af mit overskud stå i firmaet og udbetale løn til mig selv efter hvor meget jeg må tjene ved siden af SU. I den forbindelse har jeg følgende spørgsmål omkring dét at udbetale løn til sig selv med sådan en ordning.

Jeg har betalt virksomhedsskat af mit overskud og skal nu til at betale løn til mig selv. Hvad er den smarteste måde at gøre dette på i henhold til at regnskaberne skal se ordentlige ud?

Jeg kan ikke finde ud af om jeg “bare” skal overføre penge til min konto, og så betale den resterende skat, eller om jeg skal benytte f.eks. Danløn til at udbetale løn til mig selv og håndtere skat mm.?

Hvis du kunne belyse emnet en smule med et blog indlæg er jeg sikker på at der er MANGE studerende i min situation der vil være meget taknemmelige. Der er nemlig skrevet utroligt meget om almindelige enkeltmandsvirksomheder, ogutroligt lidt om Virksomheds beskatnings ordningen. Jeg har hørt problemet med at finde materiale om virksomheds beskatnings ordningen skrevet på et “normalt” sprog omtalt af flere studerende i samme situation som mig. Så hvis du kan belyse emnet lidt vil vi være taknemmelige.

Tak for din mail og de pæne ord om bloggen.

Der er kun en måde at udbetale sig selv “løn” på, når man ejer en personligt ejet virksomhed, altså en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab: Ved at hæve penge på firmakontoen og overføre dem til privaten. Den B-skat, der skal betales, kan du med fordel betale med virksomhedens penge også. Du skal bogføre dine private hævninger på en særlig konto – lav en konto i gruppen “Egenkapital”, som du ikke bruger til andet end hævningerne. Hvis du skyder penge ind i virksomheden, skal de tilsvarende have deres egen konto. B-skatten skal også have sin egen konto i Egenkapital-gruppen.

Du kan ikke udbetale løn via lønsystem. Desværre. Det er ikke tilladt. Selvom det ville være lettere for mange, hvis det var.

Med hensyn til materiale  om virksomhedsskatteordningen på tilgængeligt dansk, så se denne:
Bogen om skat.

3 Replies to “Brevkasse: Om at hæve opsparing i virksomhedsordningen”

  1. Hej Anette

    Den bankkonto man har sin opsparing på i forbindelse med VSO, skal det være en erhvervskonto (oprettet på ens CVR) eller må det være en særskilt konto ved siden af ens privatkonto (den bliver altså oprettet med end CPR)?

    På forhånd tak og med venlig hilsen
    Johnny

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.