Brevkasse: Moms eller lønsum for anlægsgartner

Jeg er nyopstartet havearkitekt. I vinter perioden er jeg tilknyttet som timelærer ved rts. Derudover laver jeg en slags freelance anlægsgartner arbejde for større virksomheder. Mit spørgsmål er om jeg behøver at være momsregistreret eller om jeg kan nøjes med lønsumsafgift?

Som udgangspunkt er arbejdet som anlægsgartner momsregistreret virksomhed. Der kan derfor ikke være tale om lønsumsafgift. Men hvis din omsætning er under 50.000 kr. om året (og du forventer, at den bliver ved med at være det), kan du undlade at opkræve moms på regningen. Til gengæld må du så heller ikke trække momsen fra de udgifter, du måtte have vedrørende din virksomhed.

Regnskabsmæssigt er det et lidt større arbejde med moms end uden. Men ikke meget. Og den virksomhed, der er din kunde, er formentlig lige glade om der er moms på regningen eller ej. For hvis der er  moms på regningen fra dig, trækker de den bare fra i deres næste momsregnskab.

2 Replies to “Brevkasse: Moms eller lønsum for anlægsgartner”

  1. Hej Anette,
    Tak for dit hurtige svar, det er ok, tænkte blot at jeg ingen materiale indkøb har og kun sælger timer så der måske kunne være noget der. Der er jo forskel på 25% og 9% (mener jeg det var)

  2. Ja, men det burde ikke betyde noget for din økonomi: Du fakturerer timeprisen + moms ud til kunden. Hvis du ikke betaler moms, fakturerer du bare timeprisen uden moms. I værste fald kan man sige, at hvis du ikke fakturerer med moms, får du en dårligere likviditet, fordi du ikke “låner momspenge” i op til tre måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.