Brevkasse: Inkassovarsel er ikke nået frem

Kan kunden få medhold i en påstand om, at inkassovarsel ikke er modtaget, fordi det ikke kan bevises, at det er afsendt, da det ikke er afsendt som anbefalet brev?

Ja, så er det godt med et hjælpsomt netværk! Jeg har fået hjælp til svaret ved at kontakte min advokat, Thomas Buus Pedersen, og han siger:

Hvis man kan fremlægge en kopi af inkassovarslet,  som er sendt til den rette adresse er dette som udgangspunkt nok.  Der er ikke krav om at inkassovarslet skal fremsendes som anbefalet post.  Dette fremgår af principperne fra Aftalelovens paragraf 40, der lyder som følger:

§ 40. Når nogen, som efter denne lov skal »give meddelelse« har indleveret meddelelsen til befordring med telegraf eller post eller, hvor andet forsvarligt befordringsmiddel benyttes, har afgivet den til befordring dermed, går det ikke ud over ham, at meddelelsen forsinkes eller ikke kommer frem.

Det er selvfølgelig anbefalelsesværdigt at sende inkassovarslet med anbefalet post,  idet du hermed har konkret bevis herfor,  men der er ikke krav om det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.