Brevkasse: Hvad skal lønadministration koste?

Vi forsøger at etablere et vikarbureau, men har ny fået en kunde, der vil ha os til at styre papirarbejdet i forbindelse med sine ansatte.  Dajeg ikke kan overskue hvor megen tid jeg vil komme til at bruge på dette, er det også svært at gi en fair pris.

Slynger jeg bare et tal ud, eller hvad gør jeg?

Hvad en fair pris er, afhænger af mange ting. Dels kan der være tale om få, fastansatte, månedslønnede med meget få ændringer (=lav pris), dels kan der være tale om hyppige udskiftninger (=højere pris). Herudover kan man diskutere, hvad “papirarbejdet” er. Er der kun tale om lønbehandling eller skal der også skrives ansættelseskontrakter mv?

Multidata har noget, som hedder “lønadministration”, som er deluxe-udgaven, hvor brugeren ikke gør andet end at sende en mail eller tale i telefon med Multidata en gang månedligt. Det koster 137 kr. pr. måned pr. medarbejder, så det er vel et udmærket udgangspunkt for lønbehandlingen. Hertil skal der så lægges til for evt. andre opgaver. Og så skal du sige, at der er forbehold for udforudsete opgaver.

Hvis vi skulle lave lønbehandling for andre end vores faste kunder, ville jeag nok fastsætte et startgebyr pr. medarbejder og herefter en løbende pris. I øjeblikket gør vi det efter timepriser, og hvor lang tid det tager, afhænger af, hvor godt materiale vi får fra kunden. Nogle betaler mere andre mindre end 137 kr. pr. medarbejder pr. måned.

blogbanner11

One Reply to “Brevkasse: Hvad skal lønadministration koste?”

  1. Vi lever af forhandlinger og specielt at skabe besparelser for vores kunder. Du bør under ingen omstændigheder slynge en tilfældig pris ud, da du risikere at signalere manglende troværdighed på området med risiko for at miste kunden -eller at få opgaven med underskud. Forsøg at opsætte så generisk prisniveau(er) som muligt. Som omtalt fx. kr. 137/mdr. for fastpersoanel etc. Alternativt en nøglefaktor, som vikarbranchen selv bruger blot med lavere faktor så du får ordren. Og vær opmærksompå hvor du tjener dine penge i.f.t hvor du bruger tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.