Brevkasse: Halvårsregnskab

Hej Anette. Vi er ved at købe hus, og banken har bedt om lønsedler. Men jeg har jo ikke nogen fast løn. Bankrådgiveren bad så om et halvårsregnskab. Jeg bogfører i Summasummarum og er ajour til 30. juni 2009. Hvad skal jeg printe ud for at banken får et halvårsregnskab?

Det kommer an på, hvor præcist det halvårsregnskab skal være. Hvis du udskriver rapporten “resultat og balance” vil bankrådgiveren få en indikation af, hvordan det går, men et egentligt halvårsregnskab er der ikke tale om.

Hvis du skal lave et rigtigt halvårsregnskab, skal du lave stort set de samme reguleringer, som vi gør inden årsafslutningen. Det er forskelligt, hvor meget der skal gøres fra virksomhed til virksomhed, men f.eks.:

  • Varelageret skal optælles og varelagereguleringen bogføres.
  • Debitorerne skal gennemgås og eventuelle tab registeres
  • Eventuelt udført men ikke faktureret arbejde skal registreres
  • Alle kreditorer skal være bogført (og periodiseret)
  • Periodiseringer og hensættelser fra 2008 skal afstemmes
  • Ikke bogført kørselsgodtgørelse mv. skal bogføres
  • Afskrivninger på driftsmidler, goodwill osv. skal beregnes

Jeg ville i dit “lille” regnskab ikke bogføre alle ændringerne men flytte tallene over i et regneark fra SummaSummarum og derefter regulere og udskrive regnearket som halvårsregnskab til banken. Hvis det virker uoverkommeligt, kan du købe et par timers individuel undervisning i Regnskabsskolen og få hjælp til det. Men hør lige banken først, om det er nødvendigt – det er muligt, at de kan klare sig med en råbalance (resultatopgørelse og balance) direkte fra SummaSummarum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.