Brevkasse: Fradrag ved arbejde i Tyskland

Hej Anette!

Jeg vil gerne spørge om følgende:

jeg arbejde i første halvår 2008 i Tyskland, kørte hjemmefra Søndag ved 16.00 og var som regel hjemme fredag omkring kl 18 -19.Jeg fik af mit firma udbetalt diæter men kun fra tirsdag og frem til fredag, da de regner det som arbejdsdøgn- hvilket de også gør ved arbejde i Danmark.

Hvilket beløb kan der fratrækkes i 2008 pr. døgn? Når jeg kun er hjemme i mindre end 48 timer?

Jeg er ikke selv ekspert i de regler. Men jeg er heldig at have et fantastisk netværk og har fået følgende svar retur fra en skattekyndig:

“Ingen ting desværre.

Fredag og søndag regnes som tilstødende rejsedage, hvor du kun kan få 1/24 pr. påbegyndt time, du er væk. Du kan derfor få godtgørelse for 4 fulde døgn (mandag – torsdag) og for to brudte døgn (tilsammen 26-27 timer), eller hvad der svarer til i alt 5 døgn og 2 timer. Du har fået godtgørelse fra arbejdsgiveren for 5 døgn, og er der ved berettiget til fradrag for de resterende 2 timer.  Da dine lønmodtagerudgifter i året skal reduceres med 5.000 kr. vil der dog ikke være noget tilbage at fratrække.”

2 Replies to “Brevkasse: Fradrag ved arbejde i Tyskland”

  1. Hvis man får diæter efter statens takst, og arbejder i flere uger i Tyskland, hvor det er nødvendigt at få vasket sit arbejdstøj, er det så almindeligt at vask på vaskeri indgår i den normale diæt takst ?

    MVH
    Peter Carstensen
    Sorø

  2. @ Peter: Jeg ved ikke, hvad der er normalt, for jeg koncentrerer mig mere om forholdene for iværksættere end for lønmodtagere. Men mit bud er, at det kommer an på, om dit arbejde er omfattet af en overenskomst og hvad der i givet fald står i overenskomsten omkring vask generelt (uanset om man er ude eller hjemme). Din argumentation er formentligt – og rimeligt nok – at det er dyrere for dig at vaske ude end hjemme. Men hvis du hjemme bruger møntvaskeri og ikke har egen vaskemaskine, er udgiften vel nogenlunde den samme? Hvis du ikke er omfattet af en overenskomst, og der ikke står noget om, at arbejdsgiveren skal betale vask af tøj, vil jeg tro, at du får svært ved at overbevise nogen om, at du har ret til særlig kompensation ud over diæterne. Jeg vil foreslå, at du spørger din fagforening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.