Brevkasse: Fakturering tilbage i tiden

Kan man ikke i Summa lave en faktura tilbage i tiden?

Nej. Det vil sige: Man kan lave fakturaer tilbage til datoen for den sidst udstedte. Har du lavet en faktura den 20.12 kan du godt tilbagedatere en faktura til samme dato nu, men ikke til dagen før.

Lige netop styring af fakturaer og debitorkartoteker er et af de steder, man skal være forsigtig i SummaSummarum, fordi progammet ikke understøtter to åbne regnskabsår samtidig. Så sørg for at få faktureret alt for 2008 ud nu.

 

3 Replies to “Brevkasse: Fakturering tilbage i tiden”

 1. Hej Anette

  Jeg har en udgående faktura, der er i valuta EUR, som på bogføringsdatoen er omregnet til regnskabets basis valuta til bogføringsdatoens gældende kurs i regnskabet. Da kunden overfører fakturabeløbet (i EUR) har kursen ændret sig, så vi har et “tab” set i forhold til det bogførte omregnede faktureringsbeløb.

  Bogføring er foregået på flg. måde: XXX.XX Kr. krediteret på “Varesalg” og debeteret på “Tilgodehavender”.

  Da YYY.YY Kr. er indgået på vores bankkonto fra kunden, vil jeg nu kreditere YYY.YY kr. på “Tilgodehavender” og debetere på “Bank”, men der vil figurere en difference på ZZZ.ZZ Kr. på “Tilgodehavender”-kontoen i regnskabet. Hvordan udligner jeg differencen? Jeg formoder, at jeg skal oprette en ny konto (men hvor), der håndterer valutatab.

  Håber du kan hjælpe. På forhånd tak.

 2. Det var da et held, at det ikke var USdollars, islandske eller svenske kroner! Ja, du skal lave en konto “valutadifferencer, eksport”, og det er almindeligt at placere den sammen med indtægtskontiene øverst i regnskabet, lige over sammentællingen af indtægter i alt.

  /Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.