Brevkasse: Bogføring af julegaver

Hej Anette

Tak for gode svar her i brevkassen. Jeg har et hurtigt spørgsmål: Vi bogfører i e-conomic, og vi har købt julegaver til alle medarbejdere – dvs. i alt julegaver for 3.000 kr. inklusive moms, og vi er 2 ejere og 4 ansatte. Hvor bogfører jeg udgiften?

Denne søde juletid…. – men I har vist været lidt for large med julegaverne: Hvis I er to ejere med bestemmende indflydelse (f.eks. at I selv ejer ApS-et eller har et I/S sammen), må I ikke få julegaver efter de samme regler, som de ansatte i jeres virksomhed må. Dvs.: I må godt få gaverne, men I bliver fuldt skattepligtige af dem.

Derfor skal regningen deles op. Medarbejdernes gaver skal på en ikke-momset konto under personale, det kunne være “2214 Personalegoder”. Jeres egne gaver skal på “hævet privat”, “mellemregning” eller noget tilsvarende i gruppen Egenkapital.

Glædelig jul.

3 Replies to “Brevkasse: Bogføring af julegaver”

 1. Hej Annette,

  Som jeg kan læse i ovenstående kommentarspor, så gælder der særlige regler for julegaver til medarbejdere, hvis medarbejderen ejer ApS’et.

  Hvad hvis konstellationen er mig -> holdingselskab -> driftselskab
  Og jeg er ansat i driftselskabet? Må jeg få skattefri julegave af driftselskabet?

  Mvh Jacob

 2. Hej Jacob

  Det er et rigtig godt spørgsmål. Og det er især godt, fordi du vil få forskellige svar, alt efter hvem du spørger :). Jeg mener: Nej. Du kan ikke som 100% ejer af og (måske eneste?) ansat i selskabet få en skattefri julegave. Reglerne om julegaver er lavet, fordi virksomheder har brug for nogle midler til at tiltrække og fastholde arbejdskraften ved at være en attraktiv arbejdsplads, og man kan vel næppe sige, at du vil forsvinde, hvis ikke der er frynsegoder nok? Dog har jeg spurgt flere revisorer, som alle mener, at det er almindelig praksis, at en ansat ejer af et selskab sagtens kan få en julegave skattefrit – at det er noget, SKAT bare ser igennem fingre med.

  Dbh.
  Anette

 3. Der må da være en bestemmelse eller paragraf, der kan henvises til? Der er vel ikke tale om, at nogen mener dit og andre mener dat?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.