Brevkasse: Bogføring af B-skat i SummaSummarum

Hej,

Hvordan skal betalt B-skat bogføres i sumasumarum? jeg har bogført under egenkapital med fortegn minus(-) er det korrekt? eller er fortegn ligegyldigt?

Jeg kan også se at programmet valgte ingen moms konto, jeg tror heller ikke der er noget moms men vil gerne have forklaring på. jeg mener dog at det er korrekt at der skal ikke vælges moms konto, når man bogfører B-skat under egenkapital.

B-skatten skal bogføres på en (særskilt) konto i egenkapitalen. Når B-skatten betales, skal beløbet stå i debet. Hvis du bruger den indstilling i SummaSummarum, hvor du kun har en beløbskolonne og skiver minus foran dine udgifter, skal der være minus foran her.

Ingen moms på skatter.

Du kan med fordel deltage i et af Regnskabsskolens gratis informationsmøder, hvor vi gennemgår strukturen i et regnskab, for på dine spørgsmål kan jeg fornemme, at du er lidt usikker på den bogføring, du laver i SummaSummarum.

Vælg informationsmøde her.

3 Replies to “Brevkasse: Bogføring af B-skat i SummaSummarum”

 1. Tak for svaret, jeg vil self. stærkt overvej at deltage i regnskabskursus som du skrevet om.

  mvh
  Malik

 2. Gad vide hvor man posterer og modposterer betalbar selskabsskat og betalt skat i summa, udover det med egenkapitalen som ikke kræver modpostering?

 3. @Peter: Selskabsskatten skal have sin egen konto, som henholdsvis den skyldige og den betalte selskabsskat skal posteres på. Er der tale om en betalt skat, er modposteringen typisk “bank”. Er der tale om en skyldig skat, er modposten en skattekonto, som står lige under årets resultat – lav en ny.

  Dbh
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.