Underskud i virksomheden: Har du et fupfirma eller en hobbyvirksomhed?

DeMib skriver på sin blog om Radioavisens indslag vedrørende useriøse underskudsgivende virksomheder, som SKAT tilsyneladende har i søgelyset i øjeblikket. Og Politiken nævner, at SKAT har hentet 20 mio. hjem i processen, og i den korte artikel nævner de et par morsomme eksempler på, hvordan virksomheder er etableret alene for at kunne trække udgifter fra i den personlige indkomst.

For det er det, hele historien handler om: Har du en personligt ejet virksomhed, vil et underskud i denne give et fradrag i din øvrige indkomst. Det er langt hen ad vejen den bedste iværksætterhjælp, vi har i Danmark.

Men selvfølgelig skal det ikke misbruges: Hvis en virksomhed giver underskud år efter år, og ejeren ikke kan sandsynliggøre, at virksomheden vil give overskud, vil der blive dømt “hobbyvirksomhed”. Ved en hobbyvirksomhed kan underskud ikke fradrages i anden indkomst – og det er lige meget, om det er en momsregistreret virksomhed eller ej.

Inloco Regnskab har gennem årene bogført for flere virksomheder, som har givet underskud år efter år. Næsten alle af disse er blevet udtaget til kontrol efter 3. år med underskud, og dem, der ikke er blevet det, er netop personer, som har haft en betydelig personlig indkomst ved siden af deres underskudsgivende virksomhed. Så ændringen i forhold til tidligere er nok nærmest, at det ikke kun er de fattige med underskudsgivende virksomheder, der er i søgelyset, men alle.

Hvis du bliver udtaget til kontrol med henblik på at vurdere, om din virksomhed er en hobbyvirksomhed eller ej, vil du blive stillet en række spørgsmål om virksomhedens drift med det formål at finde ud af, om virksomheden drives erhvervsmæssigt. Listen over mulige spørgsmål er her. Flere, vi har samarbejdet med, har været udtaget til kontrol og har ikke oplevet konsekvenser af kontrollen. Men nogle er blevet anset for at være hobbyvirksomhed, og det har kostet dem nogle penge i mistede fradrag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.