Sponsorater: Fradrag og bogføring

Selvstændige bliver ofte spurgt om penge fra de lokale idrætsforeninger, diverse iværksætterinitiativer osv. For at udgiften til sponorater kan medtages i regnskabet som en driftsudgift, skal du få reklameværdi for pengene. Det kan være, at du bliver nævnt i forbindelse med et arrangment eller i en folder. Eller noget tilsvarende. Anoyme gaver kan derfor normalt ikke medtages som en driftsudgift, det er nødvendigt, at pengene medgår til at “erhverve, sikre og vedligeholde” indkomst i dit firma, for at den er fradragsberettiget.

Nogle gange, men ikke altid, vil du få en faktura, fra dem, du har sponsoreret. Hvis der er moms på fakturaen, må du trække momsen fra. Hvis der ikke er moms på fakturaen, f.eks. fordi der er tale om en momsfritaget ungdomsforening, må du ikke trække momsen ud, når du bogfører beløbet.

Hvis du ikke har fået en faktura, må du ikke trække momsen ud. Men du skal skaffe dig en eller anden form for kvittering for, at du har betalt beløbet, og at det er et sponorat. Så beløbet kan ikke forveksles med medlemskontingent eller køb af varer, f.eks.

Udgiften bogføres i debet på en reklamekonto (med eller uden moms), måske en ny konto lige under den almindelige reklamekonto.

Er der tale om varer, du leverer som sponorat, så har jeg skrevet om det her:
https://anettesand.dk/2007/bogf%c3%b8ring-af-sponsorgaver-til-spejderne/

Vil du vide mere om dine fradragsmuligheder? Læs Skat og moms – får du dine fradrag?

Skat og moms - får du dine fradrag

80 Replies to “Sponsorater: Fradrag og bogføring”

  1. Er der tale om en øvre beløbsgrænse der er fradragsberettiget for firmaer, på samme måde som for private? Det fremgår ikke rigtigt at ovenstående.
    Vores forening har brug for sponsorer, og vil gerne kunne oplyse disse korrekt om fradragsmuligheder.
    Venlig hilsen
    Dansk Dyreværn Ã…rhus
    Lissy Fisker
    formand

  2. @ Lissy: Nej, der er ikke tale om en beløbsgrænse. Men der skal være sammenhæng mellem ydelserne: Jo mere reklameværdi, jo højere beløb kan virksomheden yde. Det er almindeligt, at foreninger laver en liste med flere sponsorattyper, så virksomhederne kan vælge mellem et lille, et mellemstort eller “guldsponsoratet”, og at de så får opmærksomhed, goder og reklameværdi derefter.

    /Anette

  3. Hvis man giver et pengebeløb som sponsorgave til en forening eller lign., som man gerne vil støtte, bliver beløbet så beskattet hos modtageren, eller drager de fuld fordel af hele beløbet?

  4. Normalt er foreninger jo skattefri, så der er ikke noget problem. Og er der tale om en erhvervsdrivende virksomhed, skal der kun betales skat af overskuddet – og sponseringen plejer jo at gå til aktiviteter, materialer, drift eller lignende. Så generelt: Nej.

  5. Hej,
    Som studerende mor er pengene små, og nu hvor jeg venter tvillinger, ville det være rigtig dejligt med en ladcykel, så jeg kan aflevere alle børnene i institution. Jeg er i den forbindelse kommet til at tænke på de dagplejemødre som fik deres cykler sponseret mod reklamer på kassen. Er det muligt at få det som privat, og hvis ja, kan det firma som jeg får til at sponsere mig en cykel så i stand til at trække det fra i skat?
    På forhånd tak.

    Mvh Nathasja

  6. Hej Nathasja

    Virksomheden vil kunne trække udgiften fra, hvis reklamen på vognen giver “value for money”, altså at der er reklameværdi nok i vognen til, at man kan forsvare det ud fra et markedsføringsmæssigt synspunkt. Det betyder, at jo mere ladcyklen kører på vejen, jo mere attraktivt vil det være at sponsorere.

    Der er ikke noget til hinder for, at du prøver – og det synes jeg da også du skal, men som virksomhedsejer ville jeg nok være mere tilbøjelig til at reklamere hos dagplejemødrene, fordi de har ladcyklerne ude i luften mange timer dagligt, hvorimod du (måske) kun cykler en kortere afstand til og fra institutionen.

    Held og lykke med det.

    Dbh
    Anette

  7. Hvis en idrætsudøver får nogle sponsorpenge, skal han så beskattes af det… Jeg ved godt, at du har svaret på noget ligende… men det var mht foreninger.. Jeg taler om enkelte idrætsudøvere?

    Mvh
    Eva

  8. Hvis en idrætsudøver modtager et sponorat i form af penge, skal han eller hun beskattes af beløbet. Men i nogle tilfælde vil der kunne opnås et fradrag, hvis beløbet er brugt til f.eks. køb af udstyr, som er nødvendigt for at gennemføre den indtægtsgivende virksomhed, altså idrætsudøvelsen.

    Der har været en sag hos SKAT, som viste, at sponsorat i form af beklædning bliver skattefri, når beklædningen vedrører idrætsaktiviteten: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oID=363882. Det er ikke helt det samme, men alligevel lidt derhen ad.

    Jeg kan ikke sige noget præcist om den konkrete sag, fordi jeg ikke ved mere, end Eva har skrevet i sin kommentar.

    Dbh
    Anette

  9. Hej

    Jeg sponsor mine 2 børnebørn i gokart,med et beløb under 10.000 kr. jeg er selvstændig med egen butik, og der er lavet aftale om reklame på deres teambiler, gokarts, og på deres hjemmeside. ? Skal de sætte det på deres frikort og hvordan trækker jeg udgiften fra i firmaet..
    Vi har lavet en kontrakt

  10. Hej Lars

    Hvis du udbetaler kontante beløb til dine børnebørn, skal de som udgangspunkt beskattes af beløbet. Dvs. det skal skrives på deres selvangivelse – men hvis de ikke har opbrugt deres frikort, kommer de jo ikke til at betale skatten af det.

    Betingelsen for, at du kan trække beløbet fra i virksomheden er, at du får en passende og relevant reklameværdi for pengene. Ellers vil der være tale om en privat gave, som ikke er fradragsberettiget for dig.

    Udgiften trækker du fra ved at lave en konto i din kontoplan i bogholderiet, som du kalder: Sponsorater. Der skal ikke momskode på, når dine børnebørn ikke er momsregistrerede. På denne konto bogfører du alle udgifter i forbindelse med sponsoratet, og det vil være naturligt at lægge kontoen i nærheden af dine øvrige reklameudgifter.

    Dbh
    Anette

  11. Hej Anette

    Jeg har netværksvirksomheden Sakana som henvender sig til kvinder over 25 år.
    I forbindelse med DR’s indsamling til Haiti, købte jeg 3 iværksætter rådgivningstimer via Lauritz.com. Hele beløbet går ubeskåret til Haiti. Udover de 3 rådgivningstimer sørgede rådgivningsvirksomheden for at gøre reklame for mit køb på deres hjemmeside og Facebook. Det resulterede i at jeg fik flere medlemmer/kunder.

    Kan jeg trække beløbet fra?
    Hvis ja, hvordan gør man?

    Venlig hilsen
    Zoë Escher

  12. Hvis du mener, at reklameværdien modsvarer udgiften, bogfører du udgiften som en salgsomkostning men uden momskode på, og så vil udgiften automatisk give dig fradrag i dit skatteregnskab. Hvis ikke du har en velegnet konto i dit bogholderi, kan du lave en ny, som ligger i nærheden af dine andre reklameudgifter, og du kan f.eks. kalde den “Sponsorater, velgørenhed mv.”.

    Dbh
    Anette

  13. hej

    vi er nogle stykker der vil cykle til frankrig sommeren 2011 vi håber at finde sponsore til dette.
    samtidig vil vi gerne støtte børnecancerfonden med 2/3 af samlet sponsor penge.Turen vil jo koste en del så vi vil gerne kunne dække vores udgifter af sponsore.

    Skal vi betale skat af sponsor penge?
    Hvordan vil det være hvis vi laver en forening skattemæssig?

    skal der betales skat af de sponsor penge vi skal bruge for at få dækket turen.Ledsager bil, mad,overnatning?

    Må vi donere 2/3? er der regler for hvor meget man skal donere.

    Kan du give os formelen på hvad vi gør bedst?
    Håber du kan hjælpe os.

    Venlig Hilsen Tonny Bisgaard

  14. Ja, som udgangspunkt skal de beskattes, hvis I agerer som privatpersoner. I hvert fald den del af udgiften, som ikke videregives direkte til Børnecancerfonden.

    Hvis I organiserer jer i en forening, vil der være flere muligheder for, at sponsoratet tilfalder foreningen og ikke jer privat, og der kan derfor også være tilfælde, hvor I ikke bliver beskattet.

    Der er ingen regler for, hvor meget I skal eller må donere.

    I jeres sted ville jeg nok oprette en forening med et klart formål, også fordi jeg tror, det bliver lettere at få sponorater til en forening end til en ikke nærmere defineret gruppe privatpersoner.

    Dbh
    Anette

  15. Hej :-)

    Jeg arbejder som offentlig dagplejer og vil gerne have nogle firmaer til at sponorere penge til køb af en ladcykel, mod at de får deres logo på cyklen.

    Bliver jeg beskattet at de kontante beløb jeg modtager til køb af cyklen ??? og kan firmaerne trække noget fra hvis de får nok reklame for pengene???

    Mvh Sarah

  16. Hej Sarah

    Jeg kan ikke finde nogen afgørelse, som præcist matcher din situation, men umiddelbart vil jeg tro, at du ikke bliver beskattet af indtægten hvis du ikke har fradrag for udgiften til ladcyklen. Men jeg synes, du skal ringe til dit lokale skattecenter og spørge for en sikkerheds skyld – eller måske til kommunen, som henviser børnene til dig. Der må være andre i dit område, som også har brug for svaret, så det vil være relevant for den henvisende kommune at kunne oplyse om reglerne.

    Dbh
    Anette

  17. Hej Anette.

    Jeg vil gerne sponsorere Ebelfestivalen i Ebeltoft på følgende måde:
    Jeg har fået lov at bruge festivalens logo til at producere sterling sølv charms, og ved salg af disse, går der hver gang der er salg, et beløb til festivalen. Jeg kommer til at få plads på festivalens hjemmeside med link til min hjemmeside.

    Regnes det for et sponsorat?

    Jeg glæder mig til at høre fra dig.

    Med venlig hilsen
    Bettina Breth

  18. Hej Bettina

    Det lyder, som om du har fået lavet en fin aftale, som både gavner dit salg og Ebelfestivalen. Du kan kalde det et sponsorat, hvis du vil, men egentlig er det bare en samarbejdsaftale til gavn for begge parter. Der er ingen forskel i de skattemæssige fradrag: Uanset om du kalder det et sponsorat eller ej, har du fradrag for de samme udgifter.

    Dbh
    Anette

  19. Hej

    Vi er i vores forening ved at søge nye veje for at skaffe penge. Vi laver en ambassadørsponsorat, hvor private kan sponsorere til foreningen og et erhvervssponsorat, hvor virksomheder kan sponsorere til foreningen. Vi skriver hvilke fordele de har, feks. får de nyhedsbreve, gratis abonnement på vores medlemsblad, invitation til arrangementer, logo på hjemmeside og vores medlemsblad og vil også gerne skrive at de har skattefradragsret, men skal være sikker på om de i virkeligheden har det før vi sender det ud :-)
    Det drejer sig om beløb på 1000, 2000, 4000 og 10.000 kr. Kan du hjælpe med et svar!
    På forhånd tak for hjælpen…. Mange hilsner Anita

  20. Hej Anita

    Virksomheden kan fradrage deres sponsorat, hvis de får reklameværdi for pengene, og deres ydelse virker rimelig i forhold til den eksponering, de får. Det er så også en betingelse, at virksomhedens reklame hos jer faktisk også bliver set af nogle potentielle kunder (men det giver vel sig selv: Hvis de skal sponsorere klubben, er det vel fordi de har en erhvervsmæssig interesse i det). I skal derfor lægge megen vægt på at forklare virksomhederne, hvilken synlighed, de får for deres bidrag mere end at de kan få jeres medlemsblad osv. tilsendt.

    Dbh
    Anette

  21. Jeg arbejder i en reklame virksomhed og vi overvejer at give et sponsorat i form af design af logo, koncept til hjemmeside, plakater og lignende..
    Sponsoratet er til en nonprofit forening (litteratur festival).
    Mit spørgsmål er, hvordan jeg skal sælge ideen til min chef? Hvor meget kan vi trække fra i skat?
    Vil de timer jeg selv arbejder med sponsoratet trækkes fra i skat? (forudsat at udgiften er lig den reklameværdi vi vil kunne få)..

  22. Hej Maria

    Den tid, du bruger, og de yderligere udgifter, I måske påfører virksomheden i forbindelse med sponsoratet er helt fradragsberettigede, men som du nævner på betingelse af, at der er en matchende reklameværdi. Siden din løn allerede er fradragsberettiget, vil jeres skattemæssige fradrag ikke blive meget større, men hvis det er noget, du kan klare “ind imellem” andre projekter, betyder det jo ikke nødvendigvis, at jeres indtjening falder – og i længden måske tvært imod.

    Dbh
    Anette

  23. Hej Anette

    Vi er nogle frivillige, der sammen med nogle etniske minoritetsdrenge på nørrebro har arrangeret et løb og på den måde startet en mikrovirksomhed med drengene.

    Rent formelt har vi oprettet os som en forening, hvis formål det er at skabe et motionsløb for alle, vise nørrebro fra en positiv side og give drengene mulighed for at lave en mikrovirksomhed.

    I forbindelse med løbet har vi fået en masse mindre sponsorgaver så som sodavand, løbetøj og andre ting, som deltagerne i løbet vil få – ligesom der er lidt større ting (dog ikke til værdi over 500 kr. pr ting), som man kan vinde ved lodtrækning.
    Spørgsmålet er så, om vi skal betale skat af disse gaver, da vi i “modydelse” har sat sponsorfirmaernes logoer på vores flyers og hjemmeside, ligesom de vil være synlige til løbet. Dvs der er tale om sponsorater og ikke donationer…

    Håber du kan hjælpe med et hurtigt svar, da vi ikke kan få SKAT i tale :)

    Mvh
    Johannes

  24. Hej Jonannes

    Det lyder som et rigtigt sympatisk projekt, I er ved at tage hul på. Om gaverne er skattepligtige: Formentlig ikke, men det kommer an på, om jeres forening er erhvervsdrivende. Det kan man se i vedtægter (og i registreringen hos SKAT). Du er velkommen til at sende mig vedtægterne på en mail: post@anettesand.dk, så skal jeg læse dem igennem og fortælle jer, om der er nogle umiddelbare regnskabsmæssige “udfordringer”, I skal tage højde for.

    Dbh
    Anette

  25. Hvis nu vi tager det den anden vej. Et ApS med kun ejeren som ansat, får stillet en bil til rådighed for et bestemt projekt – f.eks en medieoptagelse, og bilen ikke benyttes privat, men kun i forbindelse med projektet.
    Skal ApS’et så på en eller anden måde tage denne bil ind som fiktiv indtægt (som en privat skulle hvis det var privat han havde den til rådighed)? Hvis ja – hvilken skatte regel – og hvordan bogføres denne fiktive indkomst så mon?
    Den synes jeg ikke at kunne finde svar på

  26. Hej John

    Det mener jeg ikke, du skal bogføre. Hvis nogen vælger at låne firmaet en bil gratis i forbindelse med et projekt, kan det vel betragtes som en del af en samlet aftale. Men jeg kan ikke være mere præcis uden at vide, hvad det er for et projekt og hvem, der udlåner bilen.

    Dbh
    Anette

  27. Da jeg er kørestolsbruger og derfor er tvunget til at investere i en dyr kørestol (40.000,-) for at kunne udøver min sport, er jeg så også i tilfælde af jeg kan få sponsorater og reklamere for disse firmaer, på min bil, kørestol etc. evt. holde foredrag i firmaet etc. også nødt til at svare skat af mine sponsorater, selvom de ALLE vil gå direkte til indkøbet af omtalte kørestol ?

  28. Når den indkomne indtægt som sportsudøver går direkte til betaling af udgifter i forbindelse med sporten, herunder køb af udstyr, vil du kun skulle svare skat, hvis dine indtægter overstiger dine udgifter til sporten.

    Dbh
    Anette

  29. Er blevet gjort bekendt med at børnene på Rigshospitalet mangler legetøj da det er blevet stjålet. Vil dette så sige at jeg som enkeltmandsvirksomhed ikke kan sponsorere børnene på Rigshospitalet med f.rks. 10.000kr til nyt legetøj osv?

  30. Det lyder uhyrligt: At legetøj bliver stjålet fra Rigshospitalet. Du kan sagtens forære hospitalet legetøj, men hvis du vil have fradrag for pengene, skal gaven være givet med reklame for din egen virksomhed for øje og reklameværdien skal matche det beløb, du køber legetøj for. Ellers er der tale om en privat donation hvor du selv betaler – ikke får en del refunderet gennem mindre skattebetaling.

  31. Ja det er noget forfærdeligt noget. Hvad hvis jeg får lavet nogle klistermærker hvor der f.eks. står: Tilhører rigshospitalets børneafdeling. Sponsoreret af “mit firma navn”. Og sætter på alle dvd film og legetøjet. Ville jeg så kunne fradrage det i firmaet?

  32. Hvad er reglerne omkring sponsorater når sponsoratet består i timer? Jeg driver et reklamebureau som enkelmandsvirksomhed og har sponsoreret et sportshold med en hjemmeside og andet grafisk design. Jeg har ikke haft udgifter udover en masse arbejdstimer. For sponsoratet får jeg exponering ved omtale og logo på deres udstyr i netop den kundegruppe jeg arbejder mest med. På forhånd tak.

    Mvh
    Line

  33. Hej Line

    Reglerne er sådan, at du forhåbentlig får “gratis” reklameværdi som modsvarer den arbejdsindsats, du har ydet. Lad os sige, at du har ydet og modtaget en værdi for 10.000 kr. Så ser regnskabet sådan ud:

    Produktion af grafisk design 10.000 kr.
    minus sparede reklameudgifter – 10.000 kr.
    = påvirkning af resultatet: 0 kr.

    Det vil sige, at hvis du særskilt vil opgøre dine timer, skal de både bogføres som indtægt og udgift (og det er et godt princip at gøre), men der er ikke fradrag ud over hvad du rent faktisk har haft af omkostninger.

    Dbh
    Anette

  34. Hvad er reglerne hvis det firma jeg arbejder i køber 2 stk. Kajakker og giver dem som gave til en kajakklub. Kan de trækkes fra som sponsergaver eller er der en bedre måde for firmaet at føre det i regnskabet. Eksempel vis ved at sætte reklame på

    Med venlig hilsen

    Carsten

  35. Hej Carsten

    Dit firma kan godt købe to kajakker og forære dem væk. Men firmaet kan kun trække dem fra i det skattemæssige regnskab, hvis kajakkerne medgår til at “erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten” i virksomheden. Det vil sige, at udgiften skal have en relevans for virksomheden, for eksempel fordi firmaet får en reklameværdi, som både er relevant for firmaet (reklamerne ses af firmaets kunder eller potentielle kunder) og modsvarer den pris, der er betalt for kajakkerne. Almindelig interesse hos ejeren for kajaksport er ikke et godt nok argument: Så er det en privat udgift.

    Dbh
    Anette

  36. Hej igen

    Må de trække momsen. Og trække en del af prisen fra svarende til reklameværdien.

    Med venlig hilsen

    Careten

  37. @Carsten: Ja til begge. Hvis der er tvivl (sammenfald mellem private interesser og firmainteresser, herunder ansattes private aktiviteter), kan der blive stillet spørgsmålstegn ved hensigten, og i så fald er det yderst vigtigt at have dokumentationen i orden vedr. reklameværdien, fordi det er den, der er afgørende for, om fradraget godkendes.

    Dbh.
    Anette

  38. Hej Anette.

    Kan jeg sponsorere et håndboldhold via mit holding selskab ?

    Jeg ejer aktier i div driftsselskaber i mit Holding Selskab men ønsker ikke at belaste resultatet i driftselskaberne

  39. Det kommer jo an på konstruktionen, og hvad dit holdingsselskab beskæftiger sig med. Så jeg kan ikke svare dig præcist og entydigt. Men hvis dit holdingsselskab ingen aktivitet har ud over at være holding, kan du ikke sponsere – det skal være den virksomhed, som får reklameværdi for pengene, der laver et evt. sponsorat.

    Dbh
    Anette

  40. Hej Anette,
    Vi er i vores frivillige momsfritaget forening blevet spurgt, om vi vil lave et sponsorat på 5000kr til en anden forening.
    Mit spørgsmål er derfor: Må vi det? Altså må foreninger sponsorere andre foreninger?
    Vi vil naturligvis få reklameværdi for pengene – men jeg tænker mere, at vi jo også selv har sponsorer, og så virker det måske lidt pudsigt, at vi så også “deler” ud samtidig med at vi har sponsorindtægter.
    Hvordan er lovgivningen på det punkt, for vi vil jo gerne hjælpe den anden forening i gang?
    På forhånd tak.
    Mvh Mette

  41. Hej Mette

    Lovgivningsmæssigt ser jeg ikke noget problem, det lyder som om du i øvrigt har tjek på reglerne. Der er tre ting, du skal tjekke op på:

    1. Vedtægterne: Hvad siger foreningens vedtægter om anvendelse af foreningens indtægter/midler – og kan starthjælp til den anden forening indeholdes i det?

    2. Sponsorerne: Hvad siger sponsorerne til det? Og er deres bidrag så betydningsfulde, at I vil lytte til dem eller vil I hellere risikere at miste sponsoraterne?

    3. Sidst, men ikke mindst: Ligger den støtte, I vil yde, i naturlig forlængelse af foreningens aktiviteter, eller vil medlemmerne mene, at pengene kunne have været anvendt bedre internt?

    Dbh.
    Anette

  42. Hej Anette,

    Jeg har allerede fået svar på en del af mine spørgsmål ved at læse denne tråd – der er dog ét jeg ikke er afklaret med som jeg godt kunne tænke mig at høre om du kunne svare på.
    Jeg er eliteløber og søger sponsorater – en del er ved at gå iggennem, det handler mest om tøj, løbesko etc. men så kom der nogen ind og ville sponsere penge – det er jo dejligt, men som jeg forstår så tæller det så som indtægt for mig og dermed skal jeg betale skat af det, korrekt? det der så er mit spørgsmål er om det er muligt at de penge bliver brugt til løbsomkostninger? f.eks fly, tog, overnatninger, mad og deslige i forbindelse med løb jeg deltager i og dermed ikke skal betales skat af/fradragsberettigede?

    Mvh
    Mathias

  43. Hej Mathias

    Hvis du får et pengebeløb som sponorat, skal du betale skat af beløbet. Dog ikke, hvis pengene bliver brugt til at betale udgifter med, som er direkte tilknyttet til dine løb, præcis som du selv siger. Det er meget vigtigt, at du gemmer kvitteringer mv., så du kan dokumentere dine udgifter, hvis du “modregner” i en indtægt på den måde.

    Dbh.
    Anette

  44. Hej Anette

    Hvilken utrolig lækker tråd der kører her.

    Jeg er en 23-årig fodboldspiller der søger et personligt sponsorat til indkøb af spillertrøje, nr, navn (tryk) osv.

    Jeg er interesseret I at høre hvilke regler der gælder når beløbet ikke kommer til at overskride 2000 kr.
    Grunden til jeg søger svar er fordi jeg gerne vil kunne oplyse de firmaer jeg tager kontakt til korrekt om evt fradrag osv.

    På forhånd tak

    Mvh Palle

  45. Hej Palle

    For virksomheder, som sponserer en sportsudøver, er det vigtigste, at de får reklameværdi for pengene, og at reklamen er relevant for deres potentielle kunder. De kan få fradrag for udgiften til sponsoratet, hvis de betingelser er opfyldt. Dvs. virksomheden skal kunne vise, at det er præcist lige så god reklame for deres firma at sponsere dig som en hvilken som helst anden reklame, de kunne finde på at bruge. Spiller du lokalt: Spørg lokale virksomheder. Er publikum til kampene stort set alle fra Aalborg, så giver det ikke megen mening for en cafe i København at reklamere hos dig.

    Dbh.
    Anette

  46. Hej Anette,
    Jeg er blevet kasserer i den lokale idrætsforening og vi er momsregistrerede.
    Jeg overvejede om ikke det ville være smartest at fjerne momsregistreringen, men nu er afdelingerne begyndt at få en del sponsorater ind.
    Synes ikke rigtigt jeg kan læse mig frem til et ordentligt svar, så håber du kan hjælpe.
    Er der en grænse for hvor stort sponsorbeløb man får og man så skal være momsregistreret? Eller er der ikke noget at tage højde for, så vi blot kan afmelde os moms?
    Håber du forstår mit spørgsmål:-)
    På forhånd tak.
    Mvh
    Maria

  47. Hej Maria

    Der er en grænse på 50.000 kr. Hvis jeres samlede momspligtige aktiviteter er under 50.000 kr. (i 12 på hinanden følgende måneder), kan du afmelde momsen. Det vil sige, at sponsoraterne + evt. salg af merchandice + evt. salg af drikkevarer eller andre ting tilsammen skal være mindre end 50.000 kr. årligt.

    Dbh.
    Anette

  48. Hej Anette
    Vores sponsorater i år overstiger den grænse på 50.000 kr.
    Synes bare jeg har læst nogle steder at i nogle tilfælde skal man ikke være momsregistreret selvom det overstiger denne grænse. Men det misforstår jeg så?
    Maria

  49. Hej Maria

    Jeg har aldrig hørt om en anden grænse. Men det er muligt, at man under visse omstændigheder kan undlade at momse sponsorater. Det har jeg dog heller aldrig hørt om. Jeg tjekker ud og vender tilbage, hvis jeg finder ud af noget.

    Dbh.
    Anette

  50. Hej igen, Maria

    Jeg har tjekket op hos min bestyrelsesformand, revisor Søren Revsbæk. Han er enig med mig i, at sponsorater (= salg af reklame/synlighed) er momspligtigt, så jeg kan ikke se, at I kan blive momsfritagede, hvis I har sponsorater for mere end 50.000 kr. årligt.

    Dbh.
    Anette

  51. Okay jamen jeg takker jer begge for hjælpen:-)
    Så afmelder jeg ikke vores momsregistrering alligevel.
    Det havde ellers været en del nemmere at holde styr på tingene:-)

  52. Hej,
    Vi har et ungdoms fodbold hold og har fundet en sponsor, som gerne vil betale et beløb for at få navn på tøj, hold navnet til stævnet og lidt omtale på klubbens hjemmeside. Kan vi lave en faktura til denne virksomhed?
    mvh
    Søren

  53. Hej Søren

    Ja, det kan i sagtens. Hvis I er momsregistrerede eller jeres omsætning vedr. varesalg, sponsorater mv. er under 50.000 kr. årligt, skal I lave en faktura uden moms. Hvis jeres momspligtige indtægter er større end 50.000 kr., skal I lægge moms på regningen.

    Dbh.
    Anette

  54. Hej igen,

    Ok, tak – er det rigtigt forstået, at vi som et fodboldhold (altså hverken en forening eller en virksomhed) må udstede en faktura til sponsor?
    mvh
    Søren

  55. Hej Søren

    Hvis I slet ikke er organiserede hverken i en forening eller på anden vis, vil jeg nok foretrække, at sponsoren selv laver dokumentationen. Hvis det er penge: En kreditnota. Hvis det er ting: En opgørelse over værdien af dem.

    Dbh.
    Anette

  56. Hej Anette.

    Jeg skal ud og holde et foredrag. Kan jeg modtage et gavekort som tak uden at skulle betale skat?

    Hvis en klub giver gaver som f.eks scoringsgaver til et fodboldstævne skal der så betales skat af dem?

    På forhånd tak.

  57. Hej Jimmy

    Et gavekort er det samme som penge, så det er skattepligtigt.

    Gaver (præmier) til et fodboldsstævne er også skattepligtige – eller der skal betales præmieafgift med mindre værdien af hver gave er under 200 kr.

    Dbh.
    Anette

  58. Hej Anette

    Vi er en lille floorball forening der skal ud og investere i et spillesæt. Vi har fundet en sponsor der gerne vil betale mod at hans firmanavn bliver trykt på trøjerne. I den forbindelse har jeg 2 spørgsmål.

    1. Kan det være et problem når det er min svoger der vil sponsere vores tøj?

    2. Hvad skal han have af dokumentation for at kunne trække beløbet (2400 kr) fra i skat?

    Mvh

    Henrik

  59. Hej Anette.

    I forlængelse af dit svar til Maria ang. momspligt har jeg et enkelt spørgsmål.

    Jeg er i en idrætsforening der nu i flere år IKKE har været momsregistreret og ikke pt. opererer med salg fra café eller lignende.
    Hvis vi i løbet af året modtager sponsorater for mere end 50.000,- skal vi så igen momsregistreres?

    Dbh.
    Søren

  60. Hej Søren

    Det vil jeg mene. Hvis der er tale om salg af sponsorater, så er der tale om et almindeligt, momspligtigt salg. Modsat donationer: Hvis I modtager penge uden at give en modydelse i form af reklameværdi eller tilsvarende, så er der ikke tale om et momspligtigt salg, og så skal I ikke momsregistreres (og så har virksomheden som hovedregel ikke fradragsret for udgiften).

    Dbh.
    Anette

  61. Hej Henrik

    1. Nej, ikke for jer. Men hvis det ikke er relevant for din svogers virksomhed at være sponsor for en virksomhed af jeres type, kan han ikke trække udgiften fra i sin virksomheds regnskab. Det er relevansen for din svogers kunder, der afgør sagen.

    2. Ja, I kan f.eks. skrive en faktura – eller I kan videregive den regning, han betaler for jer på den måde, at det bliver bestilt til din svogers virksomhed og han så betaler og derefter giver jer tøjet.

    Dbh.
    Anette

  62. Hej Anette.

    Mit firma har sponsoreret min plejesøn til cykelløb i skolen ( pengene går til lejrskole ).

    Kan jeg trække det fra?
    Der er ikke anden reklame værdi end at firmaet er fremgået af listen….

    mvh Lone Madsen

  63. Ved ikke om der er liv i denne tråd endnu da der jo ikke fremgår nogen dato ved de enkelte kommentarer.
    Prøver dog alligevel med en kommentar vedr. momsregistrering/fritagelse i idrætsklubber.

    Såvidt jeg kan se via nedenstående link så gælder grænsen på de kr. 50.000 ikke for almennyttige foreninger (idrætsklubber).
    http://www.dagligmail.dk/lex/showlex.asp?id=832

    Er der noget jeg overser?

    29.05.2013

  64. hvis en virksomhed ønsker at sponcorerer en forening øremærket et bestemt formål er der så en paragraf den tybe sponcorrater hører til så det også er ok for foreningen? her er det en sportsudøver det drejer sig om
    MVH Villy

  65. Hej Villy

    Nej, der er ikke nogen bestemt paragraf. Hvis sponsoratet vedrører en særlig sportsudøver, vil pengene kunne gå til dækning af diverse udgifter – og rækker beløbet ud over dette, vil det blive beskattet som personlig indkomst. Er der tale om en forening (som så vælger at bruge pengene på f.eks. deres eliteidrætsudøver) vil de indgå i foreningens regnskab helt normalt – og de fleste (ikke-erhvervsdrivende) foreninger er ikke skattepligtige.

    Dbh.
    Anette

  66. Hej Lone

    Det er ikke helt tilstrækkelige oplysninger, men som udgangspunkt: Nej. Dels er værdien, du får som modydelse, formentlig ikke tilstrækkelig, og dels vil man kunne argumentere, at sponsoratet er tegnet af private årsager nærmere end af forretningsmæssige.

    Dbh.
    Anette

  67. Hej Esper

    Nej, der er ikke noget, du overser. Reglen er sådan, at der er en række aktiviteter, som er helt momsfritagede (f.eks. idrætsaktiviteter) ifølge momsloven – uanset hvor stort et beløb, der omsættes for. De 50.000 kr. er beløbet, man må omsætte for vedrørende momspligtige aktiviteter inden for et år, uden at være momsregistreret.

    Dbh.
    Anette

  68. Hej Anette sand

    Jeg vil høre hvordan det er med sponsoreret

    Jeg ejer selv nogle candyfloss maskiner, popcornmaskine og telt jeg sponsorerer til en byfest i den lokale forening

    Kan jeg på nogen måde trække noget fra ved det mangle leje indtægt på det eller er det bare sur for mig.

    Mvh Nicolaj andersen

  69. Hej Nicolaj

    Dit sponsorat kan betragtes som en manglende indtægt. Sponsoratets værdi udgør denne manglende indtægt. Derfor har du allerede et fradrag, forstået på den måde, at du ikke bliver beskattet af værdien af sponsoratet. Forstår du, hvad jeg mener? I virkeligheden er regnestykket:

    Udlejning af maskiner: 2.000 kr.
    – Sponsorat til byfest: 2.000 kr.
    = 0 kr.

    Dbh.
    Anette

  70. Hej Anette
    Min kollega og jeg skal med tandsundhed uden grænser til Rwanda.
    Hvis vi søger sponsorater til udgifterne og modtager dem, skal vi så betale skat af disse penge?

  71. Hej Jeanett

    Jeg kender ikke programmet, men som hovedregel skal I kun betale skat af pengene, hvis I får mere ind end hvad dækker de faktiske udgifter.

    Dbh.
    Anette

  72. Hej Anette

    Vi er 3 venner som har dannet en lille “cykelklub”, vi er ved og anskaffe os ens cykeltøj og i den forbindelse har vi skaffet os nogle firmaer som vil sponsorere os mod at deres firmanavn trykkes på tøjet.

    Vores sponsorindtægter går lige op med udgiften til tøjet og tryk af logo, måske med en lille egen betaling per medlem.

    Hvordan står vi stillet som privat personer, bliver vi hver især beskattet af den værdi vi har fået sponsoreret og hvordan skal vi kvittere overfor hver sponsor?

    På forhånd tak.
    Mvh Jack B

  73. Hej Jack B

    Som udgangspunkt skal I beskattes, men hvis sponsoratet kun går det udstyr, plejer man at kunne få et tilsvarende fradrag, når der er tale om en sports/klubaktivitet.

    Det vil være klubben som helhed som skal kvittere overfor sponsorerne, og det kan godt foregå med f.eks. et brev med tak og et billede, hvor de kan se, at I reklamerer for deres firma ved at køre i tøjet. Der er ingen særlige formkrav med mindre sponsorerne forlanger noget specielt.

    Dbh.
    Anette

  74. Hej Anette

    Vi er en momsregistreret forening som har fået et pengebeløb til et renoveringsprojekt uden aftale om nogen modydelse.
    Skal vi betale moms af pengebeløbet.

    På forhånd tak.
    Anny

  75. Som udgangspunkt: Nej. Det er en betingelse for opkrævning af moms, at der foregår en leverance af enten varer eller ydelser.

    Dbh.
    Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.