Rejseskema til download med 2009-satser

For kort tid siden skrev jeg om statens satser for kørsel og diæter for 2009. Og nu er rejseskemaet også kommet. Rejseskemaet gør det let at opgøre diæter og overnatning pr. hele dag eller pr. time inklusive fradrag for eventuelle betalte måltider.

Hent skemaet her (åbner i et nyt vindue som regneark).

Regnearket er beskyttet, så man ikke kan komme til at overskrive satserne ved et uheld. Men der er intet kodeord til beskyttelsen, så du kan ophæve den og lave skemaet om alt det, du lyster.

7 Replies to “Rejseskema til download med 2009-satser”

 1. Hey Anette

  Jeg har fundet frem til din spændende og oplysende blog gennem googling vedr. kørselsgodtgørelse, da jeg lige er begyndt i et nyt job, hvor jeg både pendler lidt den ene og den anden vej, og syntes at alt det her med befordringsfradrag og kørselsgodtgørelse er en jungle at finde rundt i, og skattesmæk vil man jo helst undgå, men samtidig vil man jo heller ikke “snydes”, så håber du kan hjælpe mig lidt:-)

  Jeg bor i slagelse og har min daglige arbejdsplads på holmen i københavn.
  Firmaet jeg er ansat i har hovedadresse i brande, men de har flere kontorer rundt omkring i danmark, bl.a det på holmen.
  Jeg får befordringsfradrag for min kørsel til københavn, men nu i næste uge skal jeg 3 dage til brande, man-ons, og der kører jeg i egen bil.
  Firmaet betaler kørselsgodtgørelse på korte ture, men kun 2,20 pr km, skal man ikke følge statens takster, det er vel fradragsberettiget for dem?

  Mine tur til brande i næste uge vil de så imidlertid ikke dække, da de er for lange, de mener jeg skal booke en af firmaets lånebiler istedet, men så skal min egen stå på holmen i kbh en hel uge, og jeg har intet at køre i i weekenden, for lånebilen er jo kun til kørsel til og fra brande.
  Så mit spørgsmål er om jeg kan få statens kørselsgodtgørelsestakst for turene i næste uge, når jeg er ansat af firmaet i brande men har arbejdsplads i kbh?

  Eller har du andre forslag?

  På forhånd tak for hjælpen og en meget oplysende side.

  Mvh//Gitte Amalie

 2. Hej Anette,

  Supergod blog du har her. Jeg har et spørgsmål til dig.

  Jeg var en tur ude at rejse – med 4 overnatninger lørdag-onsdag.

  Jeg fik betalt min mad af arbejdsgiver, men fik selv sørget for gratis ophold – så det skulle min arbejdsgiver ikke tænke på.

  Hvad kan jeg egentlig få? Har jeg ret til noget? Jeg håber du kan hjælpe mig, for arbejdsgiver mener ikke at jeg skal have noget for det. Det skal samtidig siges at jeg var afsted for at lære, men at arbejdsdagene blev dobbelt så lange som når jeg arbejder hjemme på kontoret. Man-ons arbejdede jeg 45 timer.

  Har du nogen idé? På forhånd tak.

  Mvh Anders

 3. Du kan få udbetalt et beløb pr. overnatning på 195 kr. pr. nat. Hvis din arbejdsgiver ikke vil udbetale det, kan du få et tilsvarende fradrag på din selvangivelse uden forudsætning af, at din rejses formål var erhvervsmæssig.

  Dbh
  Anette

 4. Kære Anette
  Det er virkelig en lærerig blok, du har her – tak for det.
  Hvis man kun er sig selv, i lille enmandsfirma – hvordan skal/kan man så beregne diæter og fradrag for logi i forbindelse med kundebesøg længere væk?
  Jeg har virksomhed på Fyn, og har tit møder med kunder i KBH. Er det bedst at køre frem og tilbage? Eller beregne overnatning, hvis møderne ligger over 2 dage?

  vh
  Hanne

 5. Hej Anette

  Jeg startede som selvstændig i 2009 og har hentet og leveret varer i min egen bil i nu snart 3 år. Nu er jeg så blevet gjort opmærksom på, at jeg kan trække denne kørsel fra, og troede egentlig, at jeg kunne gøre det direkte i min selvangivelse eller er det ikke korrekt ? Kan det udelukkende kun ske i som fradag i årsregnskabet, som jo er nu afsluttet for både 2009, 2010 og 2011 ?

 6. Hej Betina

  Hvis du har trukket kørslen fra på din selvangivelse, har du fået et fradrag. Men mest korrekt er det at beregne den erhvervsmæssige kørsel efter (de atraktive) statens satser og medtage beløbet i årsregnskabet. Det er dog en betingelse, at du kan dokumentere kørslen. Du kan bede om at få genoptaget din skatteansættelse, hvis det viser sig, at du har “snydt dig selv” for et stort fradrag (og du er velkommen til aat skrive til mig på as@regnskabsskolen.dk, hvis du har brug for mere hjælp).

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.