Privatforbrug – det skal vi da ikke registrere?

Hej Anette. Vi har startet en cafe. Ind imellem tager vi mad med hjem, hvis der er noget til overs. Det kan også være svært at nå at komme på indkøb, og vi har næsten alt, og så er det jo logisk, at man lige låner lidt. Nu siger revisoren, at det behøver vi ikke at skrive ned, det ordner hun. Kan det passe? Jeg har været til et infomøde hos SKAT og de sagde, man man skulle føre lister.

Varer, som udtages til privatforbrug, skal registreres. Men SKAT udgiver hvert år en liste over, hvordan varerne ansættes, hvis man ikke har lavet den løbende registrering, der skal til. Det er nok den, revisoren tænker på: Der står statserne for, hvad der mindst skal betales skat af, hvis man ikke har registreret løbende. Revisoren kan have en pointe: Får I skrevet det hele ned – og hvor stor er arbejdsopgaven i forhold til, hvad I får ud af det. Men SKAT har ret: Reglen er, at man skal registrere det forbrug, man har af egne varer.

Du kan se SKATs liste her.

Emnet “privatforbrug” sådan mere generelt er ofte oppe at vende på vores informationsmøder for iværksættere, så hvis du kommer fra København eller omegn, kan du jo kikke forbi. Du er også velkommen, selvom du er langvejs fra :-)

Regnskabsskolens informationsmøder for iværksættere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.