Pixibog til indvandrerkvinder!

Ifølge Erhvervsbladet i dag har Socialdemokratiet to forslag til at hæve andelen af kvindelige iværksættere i Danmark:

1. 50% flere rådgivningstimer fra bank og advokat til kvinder end til mænd. Hele 6 timer til kvinderne.

2. Udarbejdelse af en pixibog i virksomhedsstart på flere sprog, f.eks. tyrkisk, urdu og somalil.

Jeg tager mig til hovedet og håber ikke, at socialdemokratiet på nogen måde kan få fingrene ned i en pengekasse til de to projekter. Hvad er det dog for noget?

Er kvinder langsommere til at opfatte, hvad bankrådgiveren siger, end mændene er? Siden de skal have 6 timers rådgivning, hvor mændene skal tildeles 4. Jeg tror det ikke. Og jeg tror ikke, at der er en eneste mand eller kvinde, som kunne finde på at lade afgørelsen om, hvorvidt man skal starte selvstændig virksomhed eller ej, stå og falde på to timers ekstra snak med en advokat eller en bankrådgiver.

Der er tilsyneladende en større risikovillighed blandt mænd end blandt kvinder, siden der er så mange flere mænd end kvinder, som vælger at starte egen virksomhed. And so be it! Der er jo ingen, som forhindrer kvinderne i at starte virksomhed – ud over muligvis en uhensigtsmæssig regel om barselsdagpenge til personligt ejede firmaer. Herudover er der frit spil for Søren såvel som for Mette.

Og med hensyn til pixibøgerne og kampagner i visse lokalområder, som Socialdemokraterne også foreslår, så er det min erfaring fra de mange hundrede iværksættere, jeg taler med hvert år: Man klarer sig bedst, hvis man er god til at tale dansk. Så lær folk så meget dansk, at det ikke er nødvendigt med pixibøger på urdu!Hvis det at starte en virksomhed skal læres via litteratur på pixibogsniveau, så kaster vi uskyldige for løverne. Når først virksomheden er startet, så taler i hvert fald SKAT ikke pixibogssprog. Og så kan det hele gå hen at blive rigtig dyrt for den stakkels iværksætter, som er manipuleret til at starte en virksomhed.

Om igen til Socialdemokratiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.