Nye SU-regler og studievirksomhed

Der er flere fordele ved at have en selvstændig virksomhed, mens man studerer. Ud over en masse god praktisk erfaring med virksomhedsudvikling, er der også en fordel i de nuværende SU-regler,  fordi man kan opspare overskud i virksomheden ved hjælp af virksomhedsordningen, uden at det går ud over SU-en.

Ifølge Politiken er der vedtaget nye regler for SU, hvor dobbeltklippene er afskaffet. Det har ellers været en god hjælp i specialetiden for mange, men muligheden for at arbejde mere i starten af studiet og opspare ekstra SU til slutningen har åbenbart ikke virket efter hensigten. Reglerne kommer til udtryk for de, som har planlagt dobbeltklip efter 1. juli 2009.

Tilsyneladende er der ikke sket nogle ændringer vedrørende virksomhedsordningen for de studerende, som er selvstændigt erhvervsdrivende med en personligt ejet virksomhed. Så da har man stadig muligheden for at spare overskud op i starten af studiet og skrue ned for aktiviteten mens uddannelsen afsluttes, og i den periode leve af det opsparede overskud sammen med den almindelige SU.

Nogle bekymrer sig om, at arbejdsmarkedet er i forandring med flere freelancere og færre fastansættelser. Andre synes, det er en god udvikling. I hvert fald har de ændrede SU-regler givet studerende endnu en årsag til at vælge faktura frem for lønseddel.

3 Replies to “Nye SU-regler og studievirksomhed”

 1. Kære Anette

  Kunne du ikke tænke dig at kontakte mig? Jeg er nemlig meget interesseret i at starte egen virksomhed, men synes det er svært at finde information om det at have virksomhed på SU.

  Vh. Lisa

 2. Kære Anette.

  Jeg er selvstændig og har planer om at starte skole til januar mdr. Kan jeg søge su samtidlig når jeg drive et virksomhed??

 3. Hej Indy

  Ja, du kan sagtens drive virksomhed og få SU samtidig. Hvis din virksomhed har et overskud som er større end ca. 85.000 kr., vil du dog miste SU-klip ligesom hvis du arbejder i et lønnet job – med mindre du bliver beskattet efter virksomhedsordningen og undlader at hæve hele dit overskud.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.