Moms – nu bliver det lettere (for SKAT)

Først blev vi lokket med 15 eller 25 kroners rabat, hvis vi indberettede på internettet. Det var besværligt at bogføre den rabat, så derfor var ingen særligt kede af det, da den blev afskaffet. Beløbet var nemlig skattefrit! Rabatten blev strøget, da de fleste havde vænnet sig til at indberette på tast-selv. Men de fleste – det er åbenbart ikke nok.

Pr. 1. januar 2009 skal alle virksomheder indberette moms elektronisk. Indtil nu har det været tilladt at indberette også på papir, f.eks. de velkendte gule girokort med en bagside, der kan udfyldes med de fornødne oplysninger.

På sin vis er det jo fornuftigt nok. SKAT kan spare nogle indtastninger.

Men mon ikke de fleste bruger systemet med indberetning via digital signatur eller SKATs tast-selv i forvejen? Og de, som ikke gør, har måske en grund til det. F.eks. at de ikke har let adgang til internettet eller føler sig utrygge ved at bruge det. Nogle gange bliver tast-selv-koden væk, og så går der op til en uge, før man får en ny. Og så bliver momsen forsinket. Det har hidtil kunnet reddes med en check eller en telefonopringning, hvor en FI- linje blev udleveret af SKAT til virksomhedsejeren. Gad vide, om de afskaffer 800-kroners-gebyret for de, som godt kan indberette rettidigt men ikke kan finde tast-selv-koden?

Så for en lille gruppe selvstændige er der kommet endnu en forhindring – her i disse tider, hvor det påstås, at det bliver lettere og lettere at drive virksomhed i Danmark.

I momsafregningen i februar 08 og maj 08 var der store problemer på SKATs hjemmeside, som i perioder var lukket helt ned. Dem går jeg ud fra, er helt løst, siden de tør forlange, at alle indberetter elektronisk.

Alle mand til tasterne!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.