Jeg har et spørgsmål vedr. depositum, som jeg håber du vil svarer på.
Jeg har indbetalt 30.000 inkl. moms i depositum i forbindelse med et lejemål.
Lejemålet er nu ophørt og jeg har fået beløbet tilbage ex. moms.
Jeg er klar over at momsen bare er ind og ud hos Told og Skat, men skal jeg
ikke få hele beløbet tilbage? og så selv afregne med Told og Skat?
Udlejer siger, at jeg ikke skal have momsen tilbage for den er allerede
afregnet i Told og Skat.
Jeg kan godt forstå, at du synes, det er underligt. Hele ideen med at momse et depositum, som jo ikke er andet end netop et depositum og ikke et køb eller salg, virker forkert på mig.
Da du betalte depositum i sin tid, trak du vel momsen fra? Og hvis du skulle have beløbet tilbage med moms nu, ville du så skulle afregne momsen til SKAT. Derfor har du ret, at det er ligemeget – det går lige op. Og udlejer har også ret: Momsen er allerede afregnet. Ulogisk, som det er. Men korrekt. Du skal bare sørge for, at du får bogført dit depositum rigtigt, dvs. uden moms, så du ikke kommer til at betale den moms, der allerede er afregnet, igen.
Hej
Vi er en virksomhed der lige er startet op med service ydelser i form af sms. Men kan vi trækker moms fra på sms, når vi ikke har nogen salgsmoms
på sms?
Mvh
Peter
Blev der svaret på spørgsmålet?
@Jan: Hvilket spørgsmål? Måske dette:
@Peter: Ja, man kan godt løfte momsen af driftsudgifter (herunder sms, som bruges erhvervsmæssigt), når det er i en opstartsfase, selvom der ingen indtægter er endnu. Men naturligvis ikke i årevis: SKAT vil begynde at interessere sig for sagen, hvis I har negative momsafregninger kvartal efter kvartal, og så vil de bede jer om en plan for, hvornår I har tænkt jer, at virksomheden skal give overskud. Men i starten er det helt almindeligt, at man har flere udgifter end indtægter – så ingen problemer i det.
Dbh
Anette
Nej! Det øverste spørgsmål: Når depositum er “betalt” med moms – må det beløb man får tilbage ved ophørt lejemål være med moms ellers mangler et beløb svarende til momsen.
pft. Jan
Jan: Når du betaler et depositum med moms, afløfter du momsen i næste momsafregning, så du får pengene refunderet. Så der bør ikke være noget problem. Ellers skriv igen.
/Anette
Kære Anette det giver overhoved ingen mening.
Jeg er lejer og har indbetalt depositum med moms – når jeg så får depositum tilbage efter lejemåls ophør så skal det vel også være med moms ikke sandt? – jeg laver jo ikke momsafregning. Udlejeren har et momsregnskab og skal afregne med SKAT.
Så skulle jeg have fået momsen refunderet af udlejer på et tidspunkt – det er der ikke noget der tyder på. Du har ret der burde ikke være moms på depositum.
Pft. Jan
Hej Anette,
Jeg har stiftet et ApS d.1 Juni. Det er en negleklinik. Jeg har udgifter som starter fra midt af juni måned ( mani, pedi borde og stole, maling, disk, fjernsyn, computer osv.) men jeg har først begynde at arbejde d. 1 december, dvs jeg har ikke noget indkomst de første 5 måneder. Jeg skal indberette moms nu. Mit spg. er om det jeg kan få problemer med SKAT fordi momsen som jeg skal have retur er omkring de 50.000 men j først begyndt at tjene lidt pengene i december.
Med venlig hilsen
Julia
Hej Julia
Der er ikke noget problem med, at du ikke har tjent penge de første fem måneder. Momsen, du får retur, har du ret til, og det er helt almindeligt, at en virksomhed har udgifter, før man begynder at tjene penge.
Dbh
Anette Sand
Hej,
jeg har etableret en kassekredit og har haft derfor udgifter til tindslysningsafgift, procentafgift af ejerpantebrev smt tingbogsoplysningsgebyr. Må man trække disse udgifter fra som selvstændig erhvervsdrivende, og i så fald som hvilke? Mange tak for hjælpen, jesper
Hej Jesper
Anette bad mig se på dit spørgsmål og det korte svar er desværre: Nej, men kan ikke trække udgifter til tinglysning m.v. fra.
Som personer kan vi ikke trække udgiften til tinglysning, retsafgift (procentafgift) og stiftelsesprovision hos bank m.v. fra. Det kaldes samlet set låneomkostninger og man kan ikke trække låneomkostninger fra.
Der gælder dog en undtagelse, nemlig ved lån der løber under 2 år, f.eks. et byggelån som løber 7-8 måneder. Så kan man trække stiftelsesprovision fra, men ikke udgiften til at lave pantebreve (tinglysning og stempel m.v.).
For lån som løber over 2 år, kan man ikke fratrække nogle af delene når det er personlig gæld. En kassekredit falder også ind under denne regel.
Hvis man er et selskab kan man fratrække låneomkostninger i takt med at lånet afdrages, f.eks. hvis kassekreditten nedskrives og dermed afdrages.
Men, i dit tilfælde kan du ikke trække udgifterne fra. Der er kun at glæde sig over at renterne trods alt kan trækkes fra, og til den høje skatteværdi, hvis du bruger virksomhedsordningen.
vh
Søren Revsbæk
Reg. Revisor