Kursdifferencer – hvad med bogføringen

Vi handler med udlandet og vil både få fakturaer i euro og DKK. Vi har 2 bankkonti som er henholdsvis i euro og DKK. Systemet er sat op til en fast eurokurs, hvordan håndterer vi kursdifferencen rent bogføringsmæssigt?

Det kommer helt an på, hvilket regnskabsprogram, I bruger. De fleste vil foreslå, at differencen mellem betalingen og kreditorfakturaen bliver bogført på en valutakursdifference. Nogle programmer kan håndtere flere valutaer, andre kan kun arbejde i danske kroner. Så der er ikke andet for, end at du finder manualen frem for det program, du bruger, for bogføringen af valutadifferencen skulle gerne være noget, der foregår næsten automatisk.

One Reply to “Kursdifferencer – hvad med bogføringen”

  1. Hej Anette,

    Jeg er i samme situation som spørgeren (har konti i DKK og USD). Bruger i øjeblikket SummaSummarum, men vil gerne skifte til et program der håndterer valutaer bedre. F.eks. må det meget gerne kunne udregne kursdifferencer; ikke blot på forskellen på den bogførte faktura og det indbetalte beløb, men også på kurstab/kursgevinster på balancen, og håndtere overførsler fra den ene konto til den anden med en valutadifference som følge.

    Kan du anbefale et regnskabsprogram der er velegnet til dette?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.