Konkurs – er vores tilgodehavende tabt?

Vi har to fakturaer med udestående på hhv. cirka 4500,- og 3000,- hvilket er store beløb i vores virksomhed.

Det firma, der har købt varer af os, er imidlertid gået konkurs, og firmaet er nu lukket.

Er der nogen mulighed for at inddrive pengene?

Ja, det er jo noget skidt, I oplever lige nu. Hvis det firma, som har købt varerne af jer, er et selskab (f.eks. ApS eller A/S), så er chancerne for at på pengene retur minimale. Men hvis det er en personligt ejet virksomhed, f.eks. en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab, så er der tale om, at ejeren/ejerne hæfter personligt for alt gæld i virksomheden, og så kan I få hjælp fra en advokat til at opretholde jeres krav i meget lang tid – dvs. indtil de betaler.

2 Replies to “Konkurs – er vores tilgodehavende tabt?”

 1. Kære Anette Sand

  Jeg står i en lignende situation. Jeg fik brev om, at min samarbejdspartner, som er et ApS, lukker, og det ikke er muligt for dem at honorere mit seneste faktura. Et par dage senere fik jeg en mail om, at aktiviteterne overgår til en anden ApS. SOm, jeg kan se på cvr.dk ikke er ejet af de samme folk.

  Men når jeg kigger på mit gamle samarbejdspartner på cvr.dk, står der at selskabets status er normalt. som journalsag står der: “Ændring af ledelse – selskaber 29.06.2012”.

  Hvad vil det betyde for min chance at få inddrivet pengene?

 2. Det bliver svært. At selskabet er ændret til et “datoselskab” plejer at betyde, at det er under konkurs og at ledelsen er overtaget af en kurator, som skal forsøge at få flest mulige værdier ud af selskabet til kreditorene. Men desværre plejer der ikke at være så meget tilbage, når man når så langt: Værdierne er enten solgt, forpantet eller forbrugt – og som du nævner, er selskabets aktiviteter overgået til et andet ApS.

  Det er vigtigt, at du får anmeldt dit krav til kuratoren, men du får formentlig et brev fra ham (hende) om det. I så fald vil du få en – ofte meget lav – procentdel ud af det, så dine chancer for at få inddrevet hele beløbet er meget små.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.