Iværksætter-pensionsordning

Du har nok hørt det før: Pensionsopsparing er en rigtig god idé. Men iværksættere har som regel meget andet at bruge pengene til, og lidt håbefuldt siger vi: “Min virksomhed er min pensionsopsparing”.  Hvis du har en virksomhed i vækst, kan det være svært at afse midler til noget, som ligger mange år ude i fremtiden. Og vi har da også folkepensionen…..

Nu anbefaler vismændene ifølge Politiken, at alle som arbejder uden overenskomst skal tvinges til at spare 2% af lønnen op i pension – og arbejdsgiveren skal så give 4% oveni. Men hvad med de selvstændige? Det kunne ende med, at det er iværksætterne, der bliver de fattigste pensionister.

Hvis du ikke hører til den gruppe, som af princip ikke vil have en pensionsopsparing, kan jeg anbefale følgende løsning: Opret en pensionskonto nu. Hellere i denne uge end i næste. Og sæt 100 kr. ind om måneden, hvis du ikke har penge til mere. Det rækker jo som en skrædder i Helvede, men pointen er, at når du så får brug for pensionsordningen, så er den allerede oprettet, og så er det let at sætte flere penge ind på kontoen.

For eksempel er kapitalpension og ratepension nogle af de tiltag, nogle selvstændige griber til, hvis året er gået godt, og deres personligt ejede virksomhed har indtjent lidt mere, end de har hævet til privatforbrug, og derfor heller ikke har lyst til at betale topskat af.  Hvis det begynder at gå godt i din virksomhed i år, er det måske fordi, du har meget travlt, og så har du ikke tid til den slags pjat med at ordne pensionsaftaler med banker og forsikringsselskaber lige inden jul.

Så lav pensionsordningen nu til senere brug.

One Reply to “Iværksætter-pensionsordning”

  1. Pingback: Brevkasse: Billige frynsegoder | Anette Sand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.