Hvordan får jeg resultatet på plads i mit regnskab?

Sej blog.

Jeg har et generelt kontospørgsmål. Jeg har regnet periodens Resultat ud ved at lægge alle driftskonti sammen, og jeg er nået til et overskud på 10.000 kroner.

Disse penge skal jo ved årsafslutningen over på egenkapitalen. Hvordan får man dem i praksis derover? Altså hvilke debet- og kreditoperationer skal der foretages, og hvor skal de foretages i regnskabet?

 Hvis du har bogført dine bilag i et af de almindelige regnskabsprogrammer, vil den slags være ordnet for dig. Enten på den ene eller andet måde. I SummaSummarum og e-conomic: Ved at vælge “Afslut regnskabsår”.  Så for de fleste er spørgsmålet ikke aktuelt.

Hvis du har afsluttet i ét program og starter i et andet, hvis du bogfører i et regneark eller hvis du af andre årsager ikke kan foretage en autmatisk afslutning, kan du vælge

1. at lave en ny konto lige over sammentællingen af resultatet og bogføre resultatet dér, sådan at resultatopgørelsen går i 0. Og modpostere på egenkapitalen.

2. taste hele åbningsbalancen ind igen.  Aktiver i debet, passiver i kredit, og når årets resultat medregnes i egenkapitalen, vil de to, altså aktiver og passiver, gå lige op.

Hvilken metode, der passer bedst til dit regnskab, kan jeg ikke sige på grundlag af de oplysninger, du gav i spørgsmålet.

/Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.