Hvor lange må frynserne være?

Jeg driver et lille ApS hvor kun jeg selv er ansat.

Jeg har tænk lidt over om ikke det kunne betale sig at “udbetale” visse ting i form af frynsegoder. Jeg er helt klar over at det for mig som person vil være skattepligtigt men kan ikke helt gennemskue om det totalt set kan betale sig.

Hvis vi nu antager at firmaet indkøber en cykel til kr. 30.000. Den “udbetales” til mig som en bonus. Jeg skal så pålægge min selvangivelse en indtægt på kr. 30.000 og bliver beskattet heraf lig med ca. 15.000.

Det er jo fint for både mig og firmaet – jeg får en cykel til ca. halv pris og firmaet sparer mindst 30.000 (idet de skulle have udbetalt mig 60.000 således at jeg fik 30.000 ud).

Mangler jeg noget i mit regnestykke eller er det bare med at komme i gang?

Når vi regner på fordele omkring frynsegoder, så skal man skelne mellem tre typer:

1. Arbejdsgiverbetalte frynsegoder
2. Fryns, som betales via bruttolønsordningen
3. Frynsegoder, som bliver fuldt beskattede

De fleste fokuserer meget på 1. og 2., fordi det er her, der er en skattemæssig fordel for lønmodtageren. Og SKAT har fastsat en del regler for, hvilke krav, frynsen skal opfylde, for at kunne gå ind under en af de to ordninger.

Det, du spørger om her, er, om du må betale en cykel med firmapenge, når den bliver indberettet som skattepligtig indkomst, altså 3-eren. Og ja, det må du gerne gøre. På bundlinjen sparer du ikke noget i SKAT, du får reelt 30.000 kr. mindre i løn og betaler tilsvarende mindre i SKAT på den måde. Men så længe skatten bliver betalt, så er det OK, at du som arbejdsgiver betaler en cykel for dig, som medarbejder. Privat kan det måske blive et problem, at cyklen ikke bliver beskattet løbende, så du måske står med en ekstraskat, når selvangivelsen er udfyldt og afleveret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.