Hjælp – mit regnskab er slettet

Jeg har på en eller anden måde fået slettet mit eget regnskab (SummaSummarum) 2007- øv,øv. Jeg skal så nu lave et nyt for 2008 og skal jo overføre nogle tal. Jeg nåede at afslutte og udskrive regnskabet for 2007.Der kan jeg se, at mellemregningskontoen ikke går i 0 – er det rigtigt at saldiene bare kører videre? Hvilke tal skal jeg lægge ind i det nye regnskab?
Hvordan flytter jeg regnskabet over på et USB stik uden regnskabet pludselig forsvinder? – det er det der er sket!

På forhånd mange tak for hjælpen.

Det var da et held, du nåede at udskrive.

Tallene, du skal overføre til dit nye regnskab er: Alt, hvad der står i aktiver og alt, hvad der står i passiver. Det går lige op. Alt efter, hvilken rapport, du har udskrevet, inden regnskabet blev slettet, kan det være, at aktiver og passiver ikke er lige store. I så fald er det fordi, du mangler at flytte resultatet for 2007 ned til egenkapitalen.

Det, du skal lave nu, er indtastning af åbningsposteringerne i dit 2008-regnskab. Det har jeg beskrevet her.

Med hensyn til mellemregningen, kan du vælge at lade den stå, de fleste 0-stiller forskellige statuskonti. Det har jeg beskrevet her, hvor lige netop mellemregningen bliver udlignet.

Med hensyn til sikkerhedskopi: Gå op i filer -> sikkerhedskopi -> opret sikkerhedskopi, vælg så din USB-stick i den stifinder, der dukker frem.

Du er velkommen til at kontakte os i Inloco Regnskab, hvor du kan få hjælp til alt det ovenstående.

One Reply to “Hjælp – mit regnskab er slettet”

  1. Hej Anette
    Vi bruger SummaSummarum Prof. version 3 filversion 3.4.0.Vi har en del kunder i det offentlige og har tidligere brugt Læs-ind kuvert til vores faktureringer.Der er nu kommet et nyt systen der hedder NemHandel.Ved du om vores Summa version kan skabe NemHandel fakturaer ? I givet fald kan vi downloade et program på http://www.ibizcenter.dk som kan klare forsendelsen.
    Hilsen Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.