Handel mellem familiemedlemmer

Jeg sidder her og leder efter svar på et måske simplet spørgsmål (kan skyldes mine manglende evner på www.skat.dk + flere hjemmesider??) Min kone har i dag et I/S selskab sammen med vores flinke nabo og som tilmed er en ganske fornuftig forretning.

Til en opgave i deres firma – har jeg sendt en regning  fra mit firma på et veludført arbejde… og nu kommer spørgsmålet:

Vi er blevet fortalt af en venlig person, at dette ikke er “helt lovligt” idet at vi som ægtefæller vil blive beskattet anderledes og der er der ville kunne være andre interesser i regnskab mellem to ægtefolks firmaer??? Det skal siges at vi begge er momsregistreret og har de to firmaer som gode hobbyindtægter – og at det udførte arbejde er meget reelt, vel dokumenteret og til helt normal timebetaling. Er der virkelig en forskel på fakturering mellem ægtefællers firmaer, i dette tilfælde mellem I/S og enkeltmandsfirma?? Og hvordan forholder man sig i tilfælde af et ja???

Glæder mig meget til at høre fra dig.

Det er korrekt, at man altid skal overveje situationen en ekstra gang, når der handles internt i familien eller når der handles mellem selskaber, som ejes af den samme ejerkreds, f.eks. mellem holdingselskab og driftsselskab.

Men den situation, du beskriver, kan jeg ikke se noget galt i: Du laver et stykke regulært og målbart arbejde til markedspris. Og det er lige det med markedsprisen, der kunne være problemet: Hvis I ved hjælp af smarte tricks forsøgte at undgå momsning eller beskatning af et eller andet ved at holde prisen urimeligt høj eller urealistisk lav, ville der være et problem. Så fortsæt du bare: Skriv din faktura til din kones I/S.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.