Den udvidede selvangivelse for 2007

Den udvidede selvangivelse for 2007 er udgivet. Du kan se den her.

Selvangivelsen plejer at blive udsendt i starten af april, og deadline er i år 1. juli 2008.

Den ligner sig selv, men der er nogle få nye rubrikker. F.eks. rubrik 77 “Er du ophørt med selvstændig virksomhed”, hvor man skal anføre året. Og det kan jo undre, siden det netop er en af de oplysninger, jeg er helt sikker på, at SKAT har i forvejen.

I rubrik 332 “Balancesum” er der ikke sket nogen ændring, selvom jeg ved enhver given lejlighed gør opmærksom på, at ordet “balancesum” er uheldigt. Balancesum er: Aktiver i alt. Aktier og passiver er lige store i et regnskab, når årets resultat er talt med i passiverne. Det vil sige, at balancesum er det samme som “aktiver i alt”. Og det er her, du skal kikke i dit årsregnskab, når du skal finde balancesummen.

Men selvom SKAT måske har brug for lidt kommunikationspædagogisk assistance, så har de i hvert fald nogle dygtige layoutere. For de får hvert år flere og flere linjer ind på de fire sider. Rubrik 133 om biblioteksafgifter er også ny – og det beløb skal i forvejen være med i rubrik 111/112, og herudover indberetter de offentlige myndigheder vel korrekt, så ja: Forenklingen i administrationen for de selvstændige lader stadig noget tilbage at ønske.

Men selvangives skal der jo, så vi kan jo ønske hinanden god arbejdslyst.

:-) Anette

5 Replies to “Den udvidede selvangivelse for 2007”

 1. Hej Anette – Tak for en rigtig god og informativ side – et lille spørgsmål er dog hvor man placerer “Øvrige omkostninger” (Summarum) – eller regner SKAT virkelig selv det ud som Nettoomsætning-vareforbrug-regnskabsmæssigt resultat?

 2. Hej Hans Christian

  – Ja det er mærkværdigt, ikke? SKAT beder om ca. 75% af regnskabet, men ikke det hele. Du har ret i, at det ikke skal skrives, og at de selv regner det ud, eller også beder de om et rigtigt regnskab, hvis man bliver udtaget til kontrol.

  /Anette

 3. “Er du ophørt med selvstændig virksomhed” – næh, det ved Skat da ikke noget om. Jeg ophører med at være momsregistreret her om et par uger. Men jeg har stadig mit opsparede overskud i virksomhedsordningen som gør at jeg ikke har råd til at lukke virksomheden, så jeg er sandelig glad for rubrik 71 (ikke 77). Ved siden af andre krumspring jeg har lavet kunne jeg endda ønske en rubrik 71a: “Driver du fortsat selvstændig virksomhed” med svarmuligheden “Ja, ja – helt bestemt ja”

 4. Hej Anette – Tusind tak for dine sider :-)

  Kan man nøjes med at opgive “nul” som balancesum, når der ikke er aktiver. Alt er afskrevet til værdien nul.

  Indsestående på bankkontoen er jo beskattede midler, så det er heller ikke et aktiv (i mine øjne).

  Eller ser jeg helt forkert på det?

 5. Hej Mogens

  Indestående på bankkontoen kan godt være både beskattede og ubeskattede midler. Og under alle omstændigheder er det en del af virksomhedens aktiver, som modsvares af passiverne – som typisk kunne være egenkapital, kreditorer og skyldig moms.

  Dbh.
  Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.